Muhteşem Bir Lezzet: Arpacık Soğanlı Yahni

Etkileyici sunumu ve enfes lezzetiyle sofralarınıza şıklık katacak arpacık soğanlı yahni tarifimizi sizlerle paylaşıyoruz. Bu tarif, hem özel günlerinizde hem de hafta içi akşam yemeklerinizde gönül rahatlığıyla tercih edebileceğiniz, pratik ve doyurucu bir seçenek. Dana etinin yumuşaklığı ve arpacık soğanların tatlımsı aroması, ağızda unutulmaz bir tat bırakacak. Hazırlaması oldukça kolay olan bu yemeğin püf noktalarını adım adım açıklayarak, sizleri de bu lezzetin tadına varmaya davet ediyoruz. Aileniz ve arkadaşlarınız bu enfes yemeğe bayılacaklar. Malzemelerin kalitesi, yemeğin tadını doğrudan etkileyeceğinden, mümkün olduğunca taze ve kaliteli malzemeler kullanmaya özen gösterin. Hazırsanız, başlayalım!

Gerekli Malzemeler

* 300-400 gram kuşbaşı dana eti
* 15-20 adet arpacık soğan* 2 baş sarımsak
* 1 adet domates
* 1 tatlı kaşığı salça
* 1 yemek kaşığı tereyağı
* 2 yemek kaşığı zeytinyağı
* 2 su bardağı sıcak su
* 1 çay kaşığı tuz
* 1/2 çay kaşığı kırmızı toz biber
* 1/2 çay kaşığı pul biber
* 1/2 çay kaşığı karabiber
* 1/2 çay kaşığı kekik

Adım Adım Hazırlanışı

Öncelikle, kuşbaşı dana etini tereyağı ve zeytinyağı karışımında güzelce kavuralım. Et hafifçe kızarınca, doğranmış sarımsakları ekleyip, kokusu çıkana kadar kavurmaya devam edelim. Ardından, doğranmış domatesleri ve salçayı ilave ederek 5 dakika kadar daha pişirelim. Baharatları (tuz, kırmızı toz biber, pul biber, karabiber ve kekik) ekleyip, karıştıralım. Daha sonra, arpacık soğanları ekleyip, soğanlar yumuşayana kadar orta ateşte pişirmeye devam edelim. Son olarak, sıcak suyu ilave edip, tencerenin kapağını kapatarak, eti yumuşayana kadar kısık ateşte pişirelim. Pişme süresi, etin kalitesine bağlı olarak değişebilir, yaklaşık 1-1.5 saat arasında sürebilir. Yemeği sıcak olarak servis edebilir, yanında pilav veya bulgur pilavı ile servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!