Lezzetli Bir Aşotu Çorbası

Pratik ve farklı çorba arayışındaysanız, içinizi ısıtacak enfes bir tarifimiz var: Aşotu çorbası! Bu tarifle hem lezzetli hem de besleyici bir çorba hazırlayabilirsiniz. Tarifimiz oldukça kolay ve kısa sürede hazırlanıyor. Malzemeleri kolayca bulabilir ve kısa sürede sofranızı süsleyebilirsiniz. Sıcak bir kış gününde veya soğuk bir akşamda içinizi ısıtacak mükemmel bir seçenek. Hem doyurucu hem de sağlıklı besin değerleriyle öne çıkıyor. Aileniz ve sevdikleriniz bu çorbayı çok sevecekler!

Gerekli Malzemeler

Bu enfes aşotu çorbası için ihtiyacınız olan malzemeler şunlardır:
* 1 su bardağı aşurelik buğday
* 1 adet orta boy soğan
* 1 yemek kaşığı tereyağı veya margarin
* 100 gram taze aşotu* 1 çay kaşığı tuz (veya damak tadınıza göre)
* 1 çay kaşığı karabiber (veya damak tadınıza göre)
* 1 adet yumurta
* 1 kase yoğurt (tercihen koyu kıvamlı)
* 1 yemek kaşığı un

Hazırlanış

1. Öncelikle soğanı ince ince doğrayın ve tereyağında hafifçe kavurun. Daha sonra yıkayıp temizlediğiniz aşurelik buğdayı ekleyip, soğanla birlikte birkaç dakika kavurun. Bu işlem buğdayın daha lezzetli olmasını sağlayacaktır. Ardından, üzerine doğranmış aşotu, tuz ve karabiberi ekleyin. Malzemeleri iyice karıştırıp kısık ateşte 10-15 dakika pişirin. Buğdaylar yumuşayana kadar pişirmeye devam edin. Su ekleyerek çorbanın kıvamını ayarlayabilirsiniz. İsteğe bağlı olarak, biraz daha su ekleyerek çorbanızı sulu tercih edebilirsiniz.
2. Ayrı bir kapta yumurtayı çırpın. Unu azar azar ekleyerek çırpmaya devam edin. Daha sonra yoğurdu ekleyip iyice karıştırın. Hazırladığınız yumurta-yoğurt karışımını kaynamaya başlayan çorbaya yavaşça ekleyin ve sürekli karıştırarak 2-3 dakika pişirin. Çorbanızın kıvamı koyulaşacak ve hafifçe koyu bir renk alacaktır. Servis etmeden önce birkaç dakika dinlendirin. Sıcak servis yapın.

Afiyet Olsun!