Muhteşem Bir Lezzet: Bal Kabaklı Kek

Bu tarif, enfes lezzeti ve eşsiz dokusuyla herkesi büyüleyen bir bal kabaklı kek deneyimi sunuyor. Kekin yumuşaklığı ve baharatların uyumu, damakta unutulmaz bir tat bırakıyor. Hazırlığı oldukça pratik olan bu tarif, çay saatlerinizin vazgeçilmezi olacak. Özellikle sonbahar ve kış aylarında sıcak bir içecekle birlikte tüketildiğinde mükemmel bir uyum yakalıyor. Aileniz ve misafirleriniz için harika bir ikram seçeneği. Deneyin ve lezzetine siz de hayran kalın! Tarifin her aşamasında dikkat etmeniz gereken püf noktaları, başarıya ulaşmanızı sağlayacak.

Malzemeler: Baharatlı ve Lezzetli Bir Karışım

* 2 su bardağı un
* 1/2 çay kaşığı tuz
* 1/2 tatlı kaşığı karbonat
* 1 paket kabartma tozu
* 1/4 çay kaşığı zencefil
* 1 tatlı kaşığı toz tarçın
* 1/2 çay kaşığı muskat cevizi
* 160 gram tereyağı (oda sıcaklığında)
* 1,5 su bardağı şeker
* 2 adet yumurta
* 425 gram bal kabağı püresi
* 1/2 su bardağı iri dövülmüş ceviz içi
* 1/2 su bardağı bitter çikolata (küçük parçalar halinde doğranmış)

Hazırlanışı: Adım Adım Bal Kabaklı Kek

Öncelikle fırını 175 dereceye ısıtın. Tereyağı ve şekeri krema kıvamına gelene kadar çırpın. Yumurtaları teker teker ekleyerek çırpmaya devam edin. Ayrı bir kapta unu, tuzu, karbonatı, kabartma tozunu ve baharatları karıştırın. Hazırladığınız kuru malzemeleri, tereyağı-yumurta karışımına azar azar ekleyerek çırpın. Bal kabağı püresini, ceviz içini ve bitter çikolatayı da ekleyip hafifçe karıştırın. Hazırladığınız kek harcını yağlanmış ve unlanmış bir kek kalıbına dökün. Önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 50-60 dakika pişirin. Pişen keki fırından çıkarıp 10 dakika kadar kalıpta bekletin. Daha sonra kalıptan çıkararak servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!