Sağlıklı ve Lezzetli Bir Lezzet: Brokolili Karnabahar Salatası

Sebzelerin besin değerini korumak için buharda pişirme yöntemini kullandığımız bu tarifimizde, brokoli ve karnabaharın eşsiz lezzeti, nefis bir yoğurtlu sos ve çıtır cevizlerle buluşuyor. Hazırlaması oldukça kolay olan bu sağlıklı salata, hem hafif hem de doyurucu bir yemek alternatifi sunuyor. Ailenizle birlikte keyifle tüketebileceğiniz bu tarifi mutlaka denemelisiniz. Her lokmada taze sebzelerin ve cevizin eşsiz uyumunu hissedeceksiniz. Ayrıca, bu tarifin düşük kalorili olması ve birçok vitamin ve mineral içermesi sebebiyle diyetinize kolayca entegre edebilirsiniz. Zengin lif içeriği sayesinde sindirim sisteminize de iyi gelecektir.

Malzemeler: Sağlıklı Bir Sofra İçin

* 1/2 adet karnabahar* 1/2 adet brokoli* 1 diş sarımsak
* 1 kase yoğurt (tercihen tam yağlı)
* 2 yemek kaşığı kırmızı pancar suyu
* 1 çay kaşığı tuz (veya damak tadınıza göre)
* 4-5 dal taze dereotu
* 3 yemek kaşığı iri çekilmiş ceviz içi

Hazırlanışı: Adım Adım Lezzet

1. Karnabahar ve brokoliyi yıkayıp, küçük parçalar halinde ayırın. Buharda yaklaşık 8-10 dakika kadar yumuşayana kadar pişirin. Suyunu iyice süzün.
2. Sarımsağı incecik doğrayın. Pişen sebzeleri bir kapta yoğurt, kırmızı pancar suyu, tuz ve sarımsak ile karıştırın. Dereotunu incecik kıyıp salatanıza ekleyin.
3. İri çekilmiş cevizleri salatanın üzerine serpiştirin. Salatanızı en az 30 dakika buzdolabında bekletin. Soğuk olarak servis edin. Afiyet olsun!