Lezzetli Çeşmi Nigar Çorbası
Ramazan sofralarının vazgeçilmezi olan, aynı zamanda her mevsimde keyifle tüketilen bu enfes çorbanın tarifini sizlerle paylaşıyoruz. Aileniz ve misafirleriniz bu eşsiz lezzete bayılacak! Hazırlaması oldukça kolay olan Çeşmi Nigar çorbası, hem doyurucu hem de oldukça besleyici. Tarifimizde kullandığımız malzemeler pratik bir şekilde temin edilebilir. Her lokmada damağınızda bıraktığı eşsiz tat ve aroma ile Çeşmi Nigar çorbası, sizleri de büyüleyecek. Deneyip yorumlarınızı bizimle paylaşmayı unutmayın! Tarifimize hemen göz atın ve mutfağınıza lezzet katın.
Gerekli Malzemeler
Bu enfes çorbayı yapmak için aşağıdaki malzemelere ihtiyacınız olacak:
- 1 su bardağı kırmızı mercimek
- 1,5 litre sıcak su
- 1 orta boy soğan (ince kıyılmış)
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı un
- 1 su bardağı et suyu (veya su)
- 1 tatlı kaşığı tuz (damak zevkinize göre ayarlayın)
- 1 çay bardağı süt
- 1 adet yumurta sarısı
- 1/2 adet limon suyu
- 1 tatlı kaşığı kırmızı biber
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 1 tatlı kaşığı kuru nane
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
Hazırlanış Aşamaları
İşte enfes Çeşmi Nigar çorbasını adım adım hazırlama tarifi:
- Soğanı sıvı yağda pembeleşene kadar kavurun. Üzerine unu ekleyip 1 dakika daha kavurun.
- Sıcak suyu ve mercimeği ekleyin. Kaynamaya başladıktan sonra kısık ateşte mercimekler yumuşayana kadar pişirin.
- Et suyunu ve tuzu ilave edin. Kırmızı biber, pul biber ve kuru naneyi ekleyerek karıştırın.
- Ayrı bir kapta süt ve yumurta sarısını çırpın. Çorbadan birkaç kepçe alarak yumurtalı karışıma yavaşça ekleyip çırpın. Daha sonra bu karışımı çorbaya ekleyip karıştırın.
- Tereyağı ve sıvı yağı bir tavada eritin. Çorbaya ekleyin.
- Limon suyunu ekleyip karıştırın ve ocaktan alın.
- Sıcak olarak servis edin. Afiyet olsun!