Muhteşem Lezzette Cevizli Elmalı Turta
Eşsiz lezzeti ve çıtır çıtır dokusuyla bu cevizli elmalı turta tarifi, sevdiklerinizle paylaşmak isteyeceğiniz bir tat olacak. Hazırlaması oldukça kolay olan bu tarif, sizleri mutfağa davet ediyor. Malzemeleri bir araya getirdikten sonra, kısa sürede muhteşem bir turta hazırlayabilirsiniz. Çay saatlerinizin ya da özel günlerinizin vazgeçilmezi olacak bu tarifle, misafirlerinizi etkileyebilirsiniz. Dilerseniz üzerine pudra şekeri serpip sunumunuzu daha da şıklaştırabilirsiniz. Aileniz ve dostlarınız bu enfes lezzetten çok memnun kalacaklardır. Deneyin ve farkı görün!
Malzemeler: Hamuru İçin
185 gram un, 2 yemek kaşığı esmer şeker, 1/2 çay kaşığı tuz, 110 gram soğuk tereyağı (küp küp doğranmış), 1 adet yumurta, 2 yemek kaşığı soğuk su, 1 paket vanilin.
Malzemeler: İç Harcı ve Üstü İçin
40 gram esmer şeker, 100 gram un, 40 gram toz şeker, 70 gram soğuk tereyağı, 1 yemek kaşığı soğuk su, 1 çay kaşığı kabartma tozu, 2 adet yeşil elma (rendelenmiş), 1 yemek kaşığı tarçın, 1 yemek kaşığı esmer şeker, 5-6 damla limon suyu, 16 adet ceviz (kırılmış).
Hazırlanışı:
Öncelikle hamur malzemelerini geniş bir kapta bir araya getirip yoğurun. Hamuru streç filme sarıp en az 30 dakika buzdolabında dinlendirin. Bu süre zarfında, iç harcı için elmaları rendeleyip, diğer malzemelerle karıştırın. Dinlenmiş hamuru ikiye bölün. Bir kısmını yuvarlak bir tart kalıbının tabanına yayın. Üzerine elmalı harcı eşit şekilde yayın. Kalan hamuru istediğiniz gibi şeritler halinde kesip turtanın üstüne örterek süsleyin. Kırılmış cevizleri de üzerine serpiştirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 35-40 dakika pişirin. Pişen turtayı fırından çıkarıp tamamen soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!