Sabah Kahvaltılarının Vazgeçilmezi: Domatesli Biberli Ezme

Sabah kahvaltılarınıza lezzet katacak enfes bir tarifimiz var! Bu pratik ve ağız sulandıran domatesli biberli ezme, ekmek, pide veya tostlarınızla mükemmel uyum sağlayacak. Hazırlaması oldukça kolay olan bu tarifle, kahvaltılarınıza yeni bir soluk getirebilirsiniz. Malzemeleri bir araya getirdikten sonra kısa sürede hazırlayabileceğiniz bu ezmeyi, afiyetle tüketebilirsiniz. Hem sağlıklı hem de lezzetli olan bu ezme, her yaştan insanın beğenisini kazanacaktır. Deneyin ve farkı görün!

Malzemeler

Bu enfes domatesli biberli ezme için ihtiyacınız olan malzemeler şunlardır:

  • 3 adet orta boy domates
  • 2 adet sivri biber
  • 1 adet küçük boy soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1-2 demet taze maydanoz
  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • 2 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı tuz (veya damak zevkinize göre)
  • 1/2 çay bardağı sıvı yağ

Hazırlanışı

Öncelikle domatesleri, biberleri ve soğanı yıkayıp temizleyin. Domatesleri ve biberleri küçük küçük doğrayın. Soğanı da ince ince kıyın. Sarımsakları ezin. Maydanozu ince ince doğrayın. Derin bir kapta tüm malzemeleri (doğranmış domates, biber, soğan, sarımsak, maydanoz, salça, karabiber, pul biber, tuz ve sıvı yağ) bir araya getirin. İyice karıştırın. Ezmeyi, daha yoğun bir kıvam elde etmek için isteğe bağlı olarak bir mutfak robotunda kısa süreliğine kısa süreliğine karıştırabilirsiniz. Hazırladığınız domatesli biberli ezmeyi buzdolabında bir süre dinlendirdikten sonra servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!

Püf Noktaları

Daha lezzetli bir domatesli biberli ezme için; taze ve kaliteli malzemeler kullanmaya özen gösterin. İsterseniz ezmenize, zeytinyağı kullanarak daha farklı bir tat katabilirsiniz. Ayrıca, acı biber sevenler için pul biber miktarını artırabilirsiniz. Ezmeyi daha uzun süre saklamak için buzdolabında saklamanız önerilir. Buzdolabında 3-4 gün boyunca tazeliğini korur.