İşte Pratik ve Lezzetli Bir Kek
Tarçın, fıstık ve muz üçlüsüyle hazırlanan bu enfes kek tarifi, çay saatlerinizin vazgeçilmezi olacak. Hazırlaması oldukça kolay olan bu kek, hem görüntüsüyle hem de tadıyla herkesi etkileyecek. Yumuşacık dokusu ve yoğun aromasıyla, misafirlerinizi şaşırtacağınızdan emin olabilirsiniz. Hemen malzemeleri hazırlayıp, bu nefis lezzeti deneyebilirsiniz. Çayınızı demleyin ve keyifli anların tadını çıkarın. Tarifimizdeki malzemeler kolaylıkla bulunabilen ürünlerden oluşuyor ve pişirme süresi de oldukça kısa.Malzemeler: Kek Hamuru
* 225 gram tereyağı* 200 gram şeker
* 250 gram un
* 2 adet yumurta
* 1 çay kaşığı vanilya
* 1 çay kaşığı karbonat
* 4 tatlı kaşığı fıstık ezmesi* 6 adet olgun muz (ezilmiş)
Malzemeler: Üzeri İçin
* 50 gram tereyağı (erimiş)* 30 gram şeker
* 30 gram esmer şeker
* 2 çorba kaşığı tarçın
* 1 avuç yer fıstığı (kırılmış)
Hazırlanış
1. Öncelikle, 225 gram tereyağı ve 200 gram şekeri krema kıvamına gelene kadar çırpın. Ardından yumurtaları tek tek ekleyerek çırpmaya devam edin. Vanilya ve karbonatı ilave edip karıştırın.2. Ayrı bir kapta unu eleyin ve yavaş yavaş tereyağı-şeker karışımına ekleyerek spatula ile karıştırın. Unu fazla karıştırmamaya özen gösterin.
3. Ezilmiş 6 adet olgun muzu ve 4 tatlı kaşığı fıstık ezmesini ekleyin. Yumuşak bir hamur elde edene kadar karıştırın.
4. Hazırladığınız kek hamurunu yağlanmış ve unlanmış bir kek kalıbına dökün.
5. Eritilmiş 50 gram tereyağı, 30 gram şeker, 30 gram esmer şeker ve 2 çorba kaşığı tarçını karıştırıp kekin üzerine yayın. Üzerine kırılmış yer fıstıklarını serpin.
6. Önceden 180 dereceye ısıtılmış fırında yaklaşık 35-40 dakika pişirin. Pişip pişmediğini kürdan testiyle kontrol edebilirsiniz.
7. Kek tamamen soğuduktan sonra kalıptan çıkarıp servis edebilirsiniz.