Unutulmaz Lezzette Galeta Unlu Poğaça
Bu enfes poğaça tarifi, çıtır çıtır dışı ve yumuşacık içi ile damaklarda unutulmaz bir lezzet bırakıyor. Hazırlaması oldukça kolay olan bu tarif, kısa sürede sofralarınızı şenlendirecek. Özellikle çay saatlerinin vazgeçilmezi olacak bu galeta unlu poğaça, hem görüntüsü hem de tadıyla herkesi büyüleyecek. Aileniz ve misafirleriniz için gönül rahatlığıyla hazırlayabileceğiniz nefis bir tarif. Malzemeler oldukça basit ve her evde bulunabilecek türden. Pratik yapılışıyla da zamanınızdan tasarruf etmenizi sağlayacak. Mutfağınıza davet ediyoruz!Malzemeler ve Hazırlanışı
Malzemeler:
* 250 gram tereyağı* 1 çay bardağı yoğurt
* 1 çay bardağı sıvı yağ
* 1 adet yumurta akı
* 1 paket kabartma tozu
* 5 su bardağı un
* 1 tatlı kaşığı tuz
* 3 adet patates (haşlanmış ve püre haline getirilmiş)
* 1 adet yumurta sarısı (üzeri için)
* 1 su bardağı galeta unu (üzeri için)
Hazırlanış:
1. Öncelikle, haşlanmış patatesleri püre haline getirin.2. Derin bir kapta tereyağı, yoğurt ve sıvı yağı iyice çırpın.
3. Çırpılmış karışıma yumurta akını ekleyin ve karıştırmaya devam edin.
4. Ardından, kabartma tozu, tuz ve unu azar azar ekleyerek yumuşak bir hamur yoğurun.
5. Yoğurduğunuz hamura patates püresini ekleyin ve tekrar yoğurun.
6. Hamuru yaklaşık 1 saat dinlendirin.
7. Dinlenen hamuru istediğiniz boyutta yuvarlayın ve tepsiye dizin.
8. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp, galeta unu serpin.
9. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana kadar pişirin.
10. Sıcak veya soğuk olarak servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!