Muhteşem Bir Gazoz Tatlısı Deneyimi

Bu tarifle hazırlayacağınız enfes gazoz tatlısına bayılacaksınız! Hazırlık aşamaları oldukça pratik ve malzemeleri de kolayca bulabileceğiniz türden. Aileniz ve arkadaşlarınız için mükemmel bir ikram seçeneği olacak bu tatlı, çay saatlerinizin vazgeçilmezi haline gelecek. Yumuşacık dokusu ve eşsiz lezzetiyle damağınıza bir şölen yaşatacak. Tarifimizi adım adım takip ederek siz de bu muhteşem lezzeti evinizde kolayca hazırlayabilirsiniz. Unutmayın, malzemeleri ölçülere uygun kullanmanız, tatlının kıvamını yakalamanız açısından önemlidir. Şimdiden afiyet olsun!

Malzemeler: Hamuru İçin

* 1/2 paket yaş maya
* 1 yemek kaşığı su
* 2 adet yumurta
* 1 paket vanilin
* 1/2 su bardağı gazoz* 2,5 su bardağı un
* 1/2 çay bardağı nişasta
* 1/2 su bardağı sıvı yağ
* 1/2 su bardağı dövülmüş fındık, ceviz veya badem (isteğe bağlı)

Malzemeler: Şerbeti İçin

* 2,5 su bardağı su
* 2 su bardağı toz şeker
* 4 damla limon suyu

Hazırlanış: Adım Adım

Öncelikle mayayı ılık suda eritip, yumurta, vanilya ve gazoz ile karıştırın. Ardından un ve nişastayı azar azar ekleyerek yumuşak bir hamur elde edin. Hamura sıvı yağı ve dilediğiniz kuruyemişi ekleyip iyice yoğurun. Hamuru üzerini örtüp ılık bir yerde yaklaşık 1 saat mayalanmaya bırakın. Mayalanan hamuru istediğiniz şekillerde kesip yağlanmış tepsiye dizin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana kadar pişirin. Şerbet için suyu ve şekeri kaynatın. Kaynamaya başladıktan sonra limon suyunu ekleyin ve 5 dakika daha kaynatın. Pişen tatlıları sıcak şerbete batırıp, şerbetini iyice çekmesini bekleyin. Soğuduktan sonra servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!