Çay Saatinizin Vazgeçilmezi: Gül Poğaça
Herkese merhaba! Bugün sizlerle, çay saatlerinizin ve kahvaltılarınızın yeni gözdesi olacak, pratik ve lezzetli bir gül poğaça tarifi paylaşıyoruz. Bu tarifle, kısa sürede mis gibi kokan ve ağızda dağılan enfes poğaçalar hazırlayabilirsiniz. Malzemeler oldukça basit ve çoğu mutfağınızda zaten mevcuttur. Hazırlaması ise oldukça kolaydır, deneyin ve tadına bakın, eminiz ki çok seveceksiniz. Aileniz ve arkadaşlarınız da bu enfes poğaçaları çok beğeneceklerdir. Sıcacık çayınızın yanına mükemmel bir eşlikçi olacak bu tarif, kahvaltılarda da keyifle tüketilebilir. Deneyip yorumlarınızı bizimle paylaşmayı unutmayın!
Gül Poğaça İçin Gerekli Malzemeler
İşte bu muhteşem gül poğaçalar için ihtiyacınız olan malzemeler:
Hamur Malzemeleri:
- 2 su bardağı ılık süt
- 1 paket kuru maya
- 1 yemek kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 6,5 su bardağı un
İç Malzemeler:
- 100 gram dilediğiniz bir peynir çeşidi (beyaz peynir, kaşar vb.)
Üzeri İçin:
- 2 adet yumurta sarısı
- 1 yemek kaşığı çörek otu
Gül Poğaça Hazırlama Adımları
Bu enfes gül poğaçaları yapmak oldukça kolay. Öncelikle, ılık süt, kuru maya ve şekeri karıştırıp 10 dakika kadar mayanın aktifleşmesini bekleyin. Daha sonra, sıvıyağı, yoğurdu ve tuzu ekleyip karıştırın. Unu azar azar ekleyerek yumuşak bir hamur elde edin. Hamuru hafifçe yağlanmış bir kapta üzerini kapatarak 1 saat kadar mayalanmaya bırakın. Mayalanan hamuru tezgaha alın ve istediğiniz büyüklükte parçalar koparın. Her parçayı açıp, seçtiğiniz peynirle içini doldurun. Gül şeklinde şekillendirin ve yumurta sarısı ve çörek otu ile süsleyin. 180 derece önceden ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirin. Afiyet olsun!