Gül Tatlısı: Lezzetli ve Şık Bir Tatlı

Bu enfes gül tatlısı tarifi, sevdiklerinizi etkileyecek kadar güzel görünümlü ve damakta unutulmaz bir lezzet bırakacak kadar lezzetli. Adını, hazırlanışından sonra aldığı gül benzeri şeklinden alan bu şerbetli tatlı, tek tek ikram edilmeye uygun, küçük ve zarif bir sunum sunuyor. Hazırlaması oldukça kolay olan bu tatlı, özel günleriniz için ideal bir tercih. İçerisindeki fındık parçaları da tatlıya ayrı bir lezzet katarken, şerbetiyle buluştuğunda ortaya çıkan uyum, damaklarda uzun süre kalıcı bir tat bırakıyor. Aileniz ve arkadaşlarınız bu enfes tatlıyı çok seveceklerdir. Denemeden geçmeyin!

Malzemeler

Hamur İçin:

  • 1 çay bardağı irmik
  • 2,5 su bardağı un
  • 1 paket vanilin
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 125 gram eritilmiş tereyağı
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 10-15 adet fındık içi

Şerbet İçin:

  • 3 su bardağı su
  • 3 su bardağı toz şeker
  • 1/2 tatlı kaşığı limon suyu

Hazırlanış

Öncelikle şerbeti hazırlayarak başlayalım. Bir tencereye suyu ve şekeri koyup kaynamaya bırakın. Kaynamaya başladıktan sonra 10 dakika kısık ateşte pişirin. Sonrasında limon suyunu ekleyip ocaktan alın ve soğumaya bırakın. Şerbetiniz soğurken, hamurunuzu hazırlayabilirsiniz. Derin bir kapta irmik, un, vanilin ve kabartma tozunu karıştırın. Yoğurdu, eritilmiş tereyağını ve sıvı yağı ekleyip yoğurarak kulak memesi kıvamında bir hamur elde edin. Hamura fındık içlerini ekleyip karıştırın. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp, elimizde yuvarlayarak hafifçe yassılaştırın. Yağlanmış tepsiye dizin ve önceden ısıtılmış 170 derece fırında yaklaşık 20-25 dakika kızarana kadar pişirin. Pişen tatlılar sıcakken soğumuş olan şerbete batırılarak şerbetlendirilir. Şerbetini iyice çektikten sonra servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!