Lezzetli ve Besleyici Bir Çorba

Tam mevsiminde havuçlarla hazırlanan bu enfes çorba, yoğurtlu terbiyesiyle hem damak zevkinizi şenlendirecek hem de vücudunuza gereken besinleri sağlayacak. Havuçların doğal tatlılığı ile harmanlanan baharatlar, çorbanıza eşsiz bir lezzet katacak. Hazırlık süreci oldukça pratik ve malzemeleri kolayca bulunabiliyor. Bu tarif, hem çocuklar hem de yetişkinler için ideal bir seçenek. Sıcak bir kış gününde içinizi ısıtacak, soğuk havalarda ise vücudunuzu güçlendirecek. Aileniz ve sevdikleriniz için gönül rahatlığıyla hazırlayabileceğiniz bu tarifi mutlaka denemelisiniz.

Malzemeler: Havuç Çorbası

* 2 adet havuç
* 1 diş sarımsak
* 2 yemek kaşığı sıvı yağ
* 1/3 su bardağı tel şehriye
* 4 su bardağı sıcak su
* 1 tatlı kaşığı tuz

Malzemeler: Yoğurtlu Terbiye

* 4 yemek kaşığı yoğurt
* 1,5 yemek kaşığı un
* 1 adet yumurta sarısı
* 1 çay bardağı su

Hazırlanış

Öncelikle havuçları ve sarımsağı yıkayıp temizleyin. Havuçları küçük parçalar halinde doğrayın. Sarımsağı da ince ince doğrayın veya sarımsak rendesi kullanabilirsiniz. Büyük bir tencereye sıvı yağı ekleyip ısıtın. Doğranmış havuçları ve sarımsağı tencereye ekleyip, yaklaşık 5 dakika kadar kavurun. Havuçlar hafifçe yumuşayınca, tel şehriyeyi ve sıcak suyu ekleyin. Tuzunu da ekleyip, kaynamaya bırakın. Kaynadıktan sonra kısık ateşte 15-20 dakika kadar havuçlar iyice yumuşayana kadar pişirin. Çorbayı blenderdan geçirerek püre haline getirin.
Terbiye için yoğurdu, unu ve yumurta sarısını bir kapta iyice çırpın. Üzerine yavaş yavaş 1 çay bardağı suyu ekleyerek çırpmaya devam edin. Püre haline getirdiğiniz çorbaya yavaşça terbiyeyi ekleyin ve karıştırın. Çorbayı tekrar kaynatmayın, sadece ısıtın. Ardından sıcak olarak servis yapabilirsiniz. İsterseniz üzerine taze dereotu veya maydanoz serpiştirebilirsiniz. Afiyet olsun!