Lezzetli ve Besleyici Bir Kahvaltılık
Bu tarif, kahvaltılarınıza farklı bir lezzet katacak havuçlu soğanlı omlet için. Hem lezzetli hem de besleyici olan bu omleti, pratik hazırlanışı sayesinde her gün yapabilirsiniz. İçindekiler oldukça basit ve çoğu mutfağınızda zaten mevcuttur. Hazırlaması kolay olduğu kadar temizliği de oldukça pratiktir. Sabahları zamanınız kısıtlıysa bile bu tarifi rahatlıkla deneyebilirsiniz. Çocuklarınızın da çok seveceği bu omlet, onlara sebze yedirmek için de harika bir yöntem. Aileniz için sağlıklı ve doyurucu bir kahvaltılık arayışındaysanız doğru yerdesiniz!Malzemeler
* 1 adet orta boy soğan* 2 adet orta boy havuç
* 2 adet yumurta (orta boy)
* 1 çay kaşığı tuz
* 1 çay kaşığı karabiber
* 1 çay kaşığı kimyon (isteğe bağlı)
* Zeytinyağı veya tereyağı (omleti kızartmak için)
Hazırlanışı
1. Öncelikle soğanı ve havuçları ince ince doğrayın.2. Bir tavada zeytinyağını veya tereyağını ısıtın.
3. Doğranmış soğanı ve havuçları tavaya ekleyip, yumuşayana kadar orta ateşte soteleyin.
4. Ayrı bir kapta yumurtaları çırpın. Tuz, karabiber ve kimyonu ekleyip iyice karıştırın.
5. Sotelenmiş soğan ve havuçları yumurtaların içine ekleyin.
6. Karışımı tekrar iyice çırpın ve önceden hafifçe yağlanmış bir tavaya dökün.
7. Omleti, alt tarafı kızarana kadar pişirin. Ardından bir spatula yardımıyla omletin üzerine hafifçe bastırarak diğer tarafını da pişirin.
8. İsteğe bağlı olarak üzerine rendelenmiş kaşar peyniri ekleyebilirsiniz.
9. Sıcak olarak servis edin. Afiyet olsun!