Ispanak Köftesi İçin Malzemeler
Bu lezzetli ve sağlıklı ıspanak köftesi tarifi, et yemeyenler için mükemmel bir alternatiftir. Çocuklarınızın da beğeneceğinden emin olabilirsiniz! Yoğurtlu tereyağı sosuyla servis edildiğinde ise tadına doyum olmuyor. Tarifimizde kullanılan malzemeler kolayca bulunabiliyor ve hazırlık süreci oldukça pratik. Ayrıca, isteğe bağlı olarak baharat miktarını ayarlayarak damak zevkinize göre özelleştirebilirsiniz. Ailenizle birlikte keyifle hazırlayabileceğiniz bu tarif, sofranızın vazgeçilmezi olacak. Deneyin ve farkı görün! Hazırlık aşamasına geçmeden önce, tüm malzemelerinizi önceden hazırlamanız işinizi kolaylaştıracaktır.- 500 gram ıspanak (ayıklanmış ve temizlenmiş)
- 1 adet orta boy soğan (ince doğranmış)
- 1 su bardağı tuzsuz beyaz peynir (rendelenmiş)
- 2 adet yumurta
- 3 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 çay kaşığı sarımsak tozu
- 1 çay kaşığı tuz (damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz)
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1,5 su bardağı ekmek kırıntısı
- 1/2 su bardağı su
Ispanak Köftesi Hazırlanışı
1. Öncelikle, iyice yıkanmış ve temizlenmiş ıspanağı ince ince doğrayın. Soğanı da küçük parçalar halinde doğrayın. Geniş bir kapta, doğranmış ıspanak, soğan, beyaz peynir, yumurta, un, sıvı yağ, sarımsak tozu, tuz ve karabiberi iyice karıştırın. Karışımın kıvamına göre su ekleyebilirsiniz. Malzemeler iyice harmanlanana kadar yoğurun.2. Hazırladığınız karışımdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak yuvarlayın. Yuvarladığınız köfteleri ekmek kırıntısına bulayın.
3. Bol sıvı yağda, köfteleri kızartın. Köftelerin her iki tarafı da güzelce kızarana kadar pişirin. Kızaran köfteleri kağıt havlu üzerine alarak fazla yağını süzün.
Yoğurtlu Tereyağı Sosu
1. Küçük bir tencerede tereyağını eritin. Çırpılmış yoğurdu ekleyin ve kısık ateşte 1-2 dakika kadar ısıtın. (Kaynatmayın) İsteğe bağlı olarak ince doğranmış 2 adet domatesi sosun üzerine ekleyebilirsiniz.Servis ederken, kızarmış ıspanak köftelerini yoğurtlu tereyağı sosuyla birlikte servis edin. Afiyet olsun!