Kışın Lezzeti: Karalahana Sarması

Kış aylarının vazgeçilmez sebzelerinden karalahana ile hazırlanan enfes bir tarifimiz var bugün sizlerle. Karalahana sarması denince akla gelen o enfes lezzeti evinizde kolayca yapabilirsiniz. Yapılışı sizi korkutmasın, pratik adımlarıyla kısa sürede sofralarınızın şahane bir yemeği olacak. Malzemeler oldukça basit ve her evde bulunabilir. Aileniz ve misafirleriniz bu eşsiz lezzete bayılacak! Hazırlık aşamalarını takip ederek, siz de bu enfes yemeği kolayca hazırlayabilirsiniz. Tarifimizde kullanılan baharatları dilediğiniz gibi ayarlayabilirsiniz. Deneyerek size en uygun lezzeti yakalayabilirsiniz.

Malzemeler ve Hazırlanışı

İşte bu enfes karalahana sarması için gerekli malzemeler ve adım adım yapılışı. Öncelikle 2 demet taze karalahana yapraklarını güzelce yıkayıp temizliyoruz. Ardından kaynar suda haşlayarak yumuşatıyoruz. Haşlanan yaprakların fazla suyunu süzdükten sonra, dolgu için hazırladığımız karışımı sarmalayabiliriz. Dolgu için; 500 gram orta yağlı kıymayı, 1 adet büyük soğanı incecik doğrayıp, 2 yemek kaşığı tepeleme domates salçası, 1 su bardağı pirinç, 2 yemek kaşığı zeytinyağı, 1 demet maydanoz, 1 çay kaşığı karabiber, 1 çay kaşığı toz biber, 1 çay kaşığı kuru nane ve 1 çay kaşığı tuz ile birlikte güzelce karıştırıyoruz. Hazırladığımız karışımı, haşlanmış karalahana yapraklarına eşit miktarda pay ederek sarıyoruz.

Sarmayı Pişirme ve Servis

Sarılan karalahana sarmadolmalarını tencereye, altına biraz tereyağı ve zeytinyağı ekleyerek diziyoruz. Üzerine 2 yemek kaşığı salça ve 1 çay kaşığı tuz ekleyerek sıcak su veya et suyu ekliyoruz. Su sarmadolmaları üzerini geçecek şekilde olmalı. Tencerenin kapağını kapatarak kısık ateşte yaklaşık 1-1.5 saat pişiriyoruz. Sarmadolmaları pişerken arada bir kontrol ederek, suyunu azalırsa sıcak su ekleyebilirsiniz. Pişen karalahana sarmalarımızı sıcak olarak servis edebilirsiniz. Yanına yoğurt veya turşu ile servis etmek tadını daha da artıracaktır. Afiyet olsun!