Muhteşem Lezzet: Karamelize Soğanlı Tavuk
Bu tarifte, enfes marine edilmiş tavuk göğüsleri ile tatlı ve lezzetli karamelize soğanların mükemmel uyumunu keşfedeceksiniz. Süt ile marine edilmiş, baharatlarla zenginleştirilmiş tavuk göğüsleri, özel bir yöntemle hazırlanan karamelize soğanlarla buluştuğunda, damaklarınızda unutulmaz bir lezzet şöleni bırakacak. Hazırlığı oldukça kolay olan bu yemeği, hafta içi akşam yemekleriniz veya özel davetleriniz için gönül rahatlığıyla tercih edebilirsiniz. Malzemeler oldukça basit ve çoğu mutfağınızda zaten mevcuttur. Deneyin ve bu enfes lezzeti sevdiklerinizle paylaşın. Bu tarifle, hem pratik hem de şık bir yemek hazırlayabilirsiniz. Aileniz ve arkadaşlarınız bu lezzete bayılacaklar!
Malzemeler ve Hazırlık
İşte bu enfes yemeği hazırlamak için ihtiyacınız olan malzemeler: 2 adet ince dilimlenmiş tavuk göğsü, 3 yemek kaşığı süt, 1 çay kaşığı tuz, 1 çay kaşığı taze çekilmiş karabiber, 1/2 çay kaşığı kekik, 1 çay kaşığı nane, 1/2 çay kaşığı pul biber, 1/2 çay kaşığı kimyon, 2 adet orta boy kuru soğan, 2 yemek kaşığı zeytinyağı, 1 adet kesme şeker ve 1 diş sarımsak. Öncelikle tavuk göğüslerini süt, tuz, karabiber, kekik, nane, pul biber ve kimyon ile harmanlayıp en az 30 dakika marine edin. Bu işlem tavuğun daha lezzetli ve yumuşak olmasını sağlayacaktır. Soğanları incecik dilimleyin ve sarımsağı da incecik doğrayın. Daha sonra soğanların karamelizasyon aşamasına geçebilirsiniz.
Pişirme ve Sunum
Zeytinyağını bir tavada ısıtın. Dilimlediğiniz soğanları ekleyin ve orta ateşte yaklaşık 15-20 dakika kadar sürekli karıştırarak pişirin. Soğanlar hafifçe kızarana ve karamelize olana kadar pişirmeye devam edin. Sonra üzerine kesme şekeri ekleyip karıştırın. Şeker eriyip soğanlara karışana kadar pişirin. Daha sonra marine edilmiş tavuk göğüslerini tavaya ekleyin ve her iki tarafını da yaklaşık 5-7 dakika pişirin. Tavuklar tamamen pişene ve güzel bir renk alana kadar pişirmeye devam edin. Pişen karamelize soğanlı tavukları servis tabağına alın ve sıcak olarak servis yapın. İsterseniz yanında pilav, patates püresi veya salata ile servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!