Muhteşem Bir Lezzet: Karamelli Havuçlu Pasta

Eşsiz lezzeti ve yumuşacık dokusuyla herkesi kendine hayran bırakacak karamelli havuçlu pasta tarifimizle mutfağınıza yeni bir soluk getireceğiz. Bu enfes pastayı yapmanın zorluğuna kapılmayın, adım adım anlatımımızla kolayca hazırlayabilirsiniz. Tarifimizdeki malzemeler herkesin ulaşabileceği türden olup, kısa sürede muhteşem bir sonuç almanızı sağlayacaktır. Aileniz ve arkadaşlarınız bu lezzetin tadına doyamayacaklar. Özel günlerinizin ya da sıradan bir akşamın yıldızı olacak bu pasta, her lokmada ağzınızda dağılacaktır. Hazırlanışı oldukça pratik olduğu için vaktiniz kısıtlı olsa bile gönül rahatlığıyla tercih edebilirsiniz. Deneyin ve farkı görün!

Malzemeler: Pasta Hamuru

* 4 adet yumurta
* 1,5 su bardağı şeker
* 1 su bardağı süt
* 1 su bardağı sıvı yağ
* 3 adet havuç (rendelenmiş)
* 3 su bardağı un
* 1/2 su bardağı ceviz (kırılmış)
* 2 tatlı kaşığı tarçın
* 1 paket kabartma tozu
* 2 çay kaşığı karbonat
* 1 paket vanilya

Malzemeler: Krema ve Süsleme

* 400 gram mascarpone peyniri (veya labne peyniri)
* 600 gram krema (çırpılmış)
* 1 su bardağı pudra şekeri
* 1 kase karamel sos (hazır veya ev yapımı)
* 1 kase mevsim meyvesi (süsleme için)

Hazırlanış

Öncelikle, yumurta ve şekeri krema kıvamına gelene kadar çırpın. Ardından sıvı yağ ve sütü ekleyerek çırpmaya devam edin. Rendelediğiniz havuçları, unu, cevizi, tarçını, kabartma tozunu, karbonatı ve vanilyayı ilave edip, hepsini güzelce karıştırın. Hazırladığınız hamuru yağlanmış ve unlanmış bir kek kalıbına dökün ve önceden 180 dereceye ısıtılmış fırında yaklaşık 35-40 dakika pişirin. Kek pişerken, mascarpone peynirini, çırpılmış kremayı ve pudra şekerini ayrı bir kapta karıştırarak kremanızı hazırlayın. Pişen kek tamamen soğuduktan sonra, ikiye veya üçe bölün. Kek katlarını karamel sos ve krema ile kat katlayın. En üst katı da krema ile kaplayın ve mevsim meyveleri ile süsleyerek servis edin. Afiyet olsun!