Muhteşem Bir Kaşık Pastası Deneyimi

Bu tarifle, kaşık kaşık yiyebileceğiniz enfes bir kaşık pastası hazırlayacaksınız. Tarifimiz, oldukça pratik ve malzemeleri kolayca bulunabilen bir yapıya sahiptir. Hazırlama süreci ise oldukça keyifli. Aileniz ve arkadaşlarınız bu lezzete bayılacak. Sonbaharda yapacağınız bir kahve eşliğinde mükemmel bir ikili olacak. Özel günleriniz için de şık bir sunumla servis edebilirsiniz. Bu tarifi mutlaka denemelisiniz. Misafirlerinizin ağzının tadı kesinlikle yerine gelecektir. Sizi de mutfağa davet ediyoruz, ellerinize sağlık!

Gerekli Malzemeler

* 10 adet kedi dili bisküvisi
* 1 çay kahve (bisküvileri ıslatmak için)
* 1 litre süt
* 1 su bardağı toz şeker
* 3 yemek kaşığı (tepeleme) un
* 2 yemek kaşığı (tepeleme) nişasta
* 1 adet yumurta sarısı
* 1 paket vanilya
* 1 poşet krem şanti
* 200 mililitre krema
* 120 gram bitter çikolata

Pratik Hazırlanış Aşamaları

Öncelikle, kedi dili bisküvilerini 1 çay kahve ile hafifçe ıslatın. Daha sonra, bir tencerede süt, şeker, un, nişasta, yumurta sarısı ve vanilyayı iyice çırpın. Orta ateşte, sürekli karıştırarak koyulaşana kadar pişirin. Ocaktan alın ve soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra, krema ve krem şantiyi ekleyip tekrar çırpın. Ayrı bir kapta, kremayı ve bitter çikolatayı benmari usulü eritip, soğumaya bırakın. Islanmış bisküvileri bir kaba dizin. Üzerine krema karışımını dökün ve yaydırın. En üstüne de çikolata sosunu gezdirin. Buzdolabında en az 2 saat dinlendirin. Servis etmeden önce üzerine dilerseniz, çikolata sosu ile süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun!