Lezzetli ve Besleyici Bir Çorba
Genellikle zeytinyağlı veya portakallı olarak tükettiğimiz kerevizin, atılmak yerine değerlendirilebilecek harika bir parçası olan saplarından enfes bir çorba tarifi hazırladık. Hem damak zevkinize hitap edecek kadar lezzetli, hem de sağlığınıza faydalı olacak kadar besleyici bir tarif. Bu pratik yöntemle, mutfak atıklarınızı minimize ederken sofranıza da harika bir lezzet katabilirsiniz. Kış aylarında vücudunuzu ısıtacak, vitamin ve mineral deposu bu çorbayı mutlaka denemelisiniz. Hazırlaması oldukça kolay ve malzemeleri de her evde bulunabilecek türden. Ailenizle birlikte keyifle tüketeceğiniz bu tarifi mutlaka deneyin ve farklılık arayanlara önerin. Tarifimizde kullanılan malzemelerin miktarlarını dilediğiniz gibi ayarlayarak kendi zevkinize göre özelleştirebilirsiniz.
Malzemeler
Bu enfes kereviz sapı çorbası için ihtiyacınız olan malzemeler şunlardır: 3 adet kereviz sapı, 1 adet patates, 1 adet soğan, ½ adet havuç, 3 yemek kaşığı sıvı yağ, ½ yemek kaşığı tereyağı, 1 tepeleme tatlı kaşığı un, 1,5 litre su, 1,5 çay kaşığı tuz, 1 silme çay kaşığı karabiber ve 1 tutam dereotu.
Hazırlanış
Öncelikle, kereviz saplarını, patatesi, soğanı ve havucu iyice yıkayıp temizleyin. Daha sonra, soğanı ve havucu küçük küçük doğrayın. Kereviz saplarını da uygun büyüklükte doğrayın. Patatesi de küp küp doğrayın. Bir tencereye sıvı yağı ve tereyağını ekleyip eritin. Doğranmış soğan ve havucu ekleyip, hafifçe kavurun. Ardından, doğranmış kereviz saplarını ve patatesleri de tencereye ekleyin ve birkaç dakika daha kavurun. Unu ekleyip, sürekli karıştırarak 1 dakika kadar kavurun. 1,5 litre suyu ekleyin ve kaynatın. Kaynamaya başladıktan sonra, tuz ve karabiberi ekleyin. Kısık ateşte, sebzeler yumuşayana kadar yaklaşık 20-25 dakika pişirin. Piştikten sonra çorbayı blenderdan geçirin veya çorba püre haline getirin. Son olarak, üzerine doğranmış dereotunu ekleyin ve servis yapın. Afiyet olsun!
İpuçları
Çorbanızın kıvamını daha yoğunlaştırmak için, pişirme işleminden önce biraz daha patates ekleyebilirsiniz. İsteğe bağlı olarak, çorbanıza biraz daha baharat ekleyebilirsiniz. Örneğin, kırmızı pul biber veya kimyon kullanabilirsiniz. Servis ederken, üzerine bir kaşık krema veya yoğurt ekleyebilirsiniz.