Lezzetli ve Sağlıklı Bir Kahvaltı
Chia tohumlarının faydalarını artık biliyorsunuz! Peki, bu faydaları lezzetli bir şekilde nasıl tüketeceğinizi biliyor musunuz? Bu tarifimizle chia tohumlarını sevmeyenleri bile etkileyeceğiz. Hem sağlıklı hem de oldukça doyurucu olan bu kivili chia puding, kahvaltılarınıza veya ara öğünlerinize mükemmel bir alternatif olacaktır. Hazırlanması oldukça kolay olan bu tarifi mutlaka deneyin. İnanın bize, bir kez denedikten sonra vazgeçemeyeceksiniz. Sadece 10 dakika içinde hazırlayabileceğiniz bu harika tarifi hemen yapmaya başlayın! Bu pratik tarif, yoğun günlerinizde bile sağlıklı beslenmenizi sağlar.Malzemeler
* 2 yemek kaşığı chia tohumu* 1,5 su bardağı süt (badem, soya veya inek sütü tercih edebilirsiniz)
* 1 adet kivi (veya 100 gr kivi püresi)
* 3 yemek kaşığı yulaf ezmesi
* 1 tatlı kaşığı tarçın
* 1 tatlı kaşığı bal (veya akçaağaç şurubu)
* 3-4 adet çiğ badem (süsleme için)
Hazırlanışı
1. Öncelikle bir kapta chia tohumlarını, sütü, yulaf ezmesini, tarçını ve balı iyice karıştırın.2. Karışımı en az 30 dakika, tercihen 2-3 saat buzdolabında bekletin. Bu süre zarfında chia tohumları şişecek ve puding kıvamını alacaktır.
3. Bekleme süresi sonunda, pudingi kaselere paylaştırın.
4. Kivileri soyup, ince ince doğrayın veya çatalla ezin ve pudingin üzerine serpiştirin.
5. Üzerine çiğ bademleri ekleyerek süsleyin.
6. İsteğe bağlı olarak, üzerine biraz daha tarçın ya da bal ekleyebilirsiniz.
7. Soğuk olarak servis edin ve afiyetle tüketin!