Lezzetli ve Sağlıklı Bir Akşam Yemeği

Hafif, besleyici ve aromatik bir akşam yemeği arayışındaysanız, bu köri soslu karnabahar ve nohut yemeği tam size göre! Mis gibi kokusu ve eşsiz lezzetiyle sofralarınızı şenlendirecek bu tarif, hem pratik hem de oldukça sağlıklı. Bol protein ve lif içeren nohut ile vitamin deposu karnabaharın muhteşem uyumu, damak zevkinize keyifli bir deneyim sunacak. Hazırlaması oldukça kolay olan bu yemeği, dilediğiniz gibi baharatlandırarak kendi damak tadınıza göre özelleştirebilirsiniz. Aileniz ve arkadaşlarınız bu lezzete bayılacak. Siz de hemen denemenizi ve yorumlarınızı paylaşmanızı bekliyoruz!

Malzemeler

Bu tarif için ihtiyacınız olan malzemeler şunlardır: 400 gram karnabahar, 250 gram nohut (konserve veya kuru), 1 yemek kaşığı sıvı yağ, 1 adet kuru soğan, 2 diş sarımsak, 1,5 çay kaşığı köri tozu, 1 su bardağı krema, 1 su bardağı su, 1 tatlı kaşığı tereyağı, 1,5 çay kaşığı tuz, 1 çay kaşığı karabiber ve 1/4 demet maydanoz.

Hazırlanışı

Öncelikle, karnabaharı küçük parçalar halinde doğrayın. Soğanı ve sarımsağı da ince ince kıyın. Bir tencerede sıvı yağı ısıtın ve soğanı pembeleşene kadar kavurun. Ardından sarımsağı ekleyip bir dakika daha kavurun. Doğranmış karnabaharı tencereye ekleyin ve birkaç dakika soteleyin. Köri tozunu ekleyip iyice karıştırın. Nohutu (konserve ise suyu süzülmüş olarak, kuru ise önceden haşlanmış olarak) tencereye ilave edin. Üzerine krema ve suyu ekleyin. Tuz ve karabiberi de ekleyip karıştırın. Tereyağını ekleyip, kısık ateşte 15-20 dakika, karnabahar yumuşayana kadar pişirin. Son olarak, kıyılmış maydanozu ekleyip karıştırın. Sıcak servis edin. Afiyet olsun!