Tarif Hakkında

Bu tarifle, kokusu mutfağınızı saracak enfes bir köz domates biber çorbası hazırlayabilirsiniz. Malzemeleri bir araya getirdikten sonra, basit adımları takip ederek kısa sürede lezzetli bir çorba elde edeceksiniz. Çorbanın kıvamını ve baharatını damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz. Özellikle soğuk havalarda içinizi ısıtacak, sıcak ve doyurucu bir seçenek. Aileniz ve arkadaşlarınız bu tarifin tadına bayılacak. Dilerseniz çorbanızı süslemek için taze maydanoz veya dereotu kullanabilirsiniz. Hazırlanışı oldukça pratik, denemenizi kesinlikle tavsiye ediyoruz. Şimdiden afiyet olsun!

Malzemeler

* 4 adet domates
* 2 adet kapya biber
* 1 baş sarımsak
* 1 adet kuru soğan
* 1/2 çay bardağı zeytinyağı
* 1 çay bardağı süt
* 1 yemek kaşığı salça
* 2 yemek kaşığı tereyağı (Tarif iki farklı yerde tereyağı kullanıyor, birleştirdim)
* 4 su bardağı su
* 1 yemek kaşığı un
* Tuz

Hazırlanışı

Öncelikle domatesleri, kapya biberleri ve sarımsakları közleyin. Soğanı incecik doğrayın ve zeytinyağı ile birlikte kavurun. Közlenmiş sebzelerin kabuklarını soyun ve blenderdan geçirin. Ardından, kavrulan soğanın üzerine püre haline getirdiğiniz sebzeleri ekleyin. Salçayı da ilave edip 5 dakika kadar pişirin. Ayrı bir yerde tereyağını eritip unu ekleyin ve hafifçe kavurun. Unlu karışımı çorbaya azar azar ekleyerek sürekli karıştırın. 4 su bardağı suyu ve sütü ekleyin. Tuzunu ayarlayıp, 10 dakika kadar kaynatın. Afiyet olsun!

Püf Noktaları

Köz domates biber çorbasının lezzetini artırmak için, közleme işlemini dikkatlice yapın. Sebzeler hafifçe yanık olmalı, böylelikle daha yoğun bir lezzet elde edebilirsiniz. Çorbanın kıvamını ayarlamak için, un miktarını değiştirebilirsiniz. İsteğe bağlı olarak, çorbanıza baharatlar ekleyebilirsiniz. Kırmızı pul biber, karabiber ya da kimyon kullanabilirsiniz. Servis etmeden önce, üzerine taze otlar serpiştirebilirsiniz.