Lezzetli Kremalı Sarımsaklı Çorba Hazırlama

Bu tarifle, hem pratik hem de enfes aromalı bir kremalı sarımsaklı çorba hazırlayacaksınız. Sıcak bir günde serinletici, soğuk bir günde ise ısıtıcı etkisiyle, her mevsim sofralarınızın vazgeçilmezi olacak bu çorbanın tadına doyamayacaksınız. Hazırlık aşaması oldukça basit ve kısa sürede lezzetli bir çorbayı sofranıza taşıyabilirsiniz. Malzemeler kolaylıkla bulunabilecek türden olup, özel bir alışverişe gerek kalmadan hemen başlayabilirsiniz. Çorbanın kıvamını dilediğiniz gibi ayarlayabilir, daha yoğun veya daha sulu bir kıvam elde edebilirsiniz. Afiyet olsun!

Gerekli Malzemeler

* 1 adet orta boy soğan
* 2 adet orta boy havuç
* 3 diş sarımsak
* 4 yemek kaşığı sıvı yağ
* 1 kutu (200 ml) krema
* 2 yemek kaşığı un
* 1 su bardağı et suyu (veya sebze suyu)
* 5 su bardağı sıcak su
* 1 yemek kaşığı tereyağı
* 1 çay kaşığı toz kırmızı biber (isteğe bağlı)

Hazırlanış Aşamaları

Öncelikle soğanı ve havucu küçük küpler halinde doğrayın. Sarımsakları da incecik kıyın. Bir tencereye tereyağını ve sıvı yağı ekleyin. Soğanları ekleyip, hafifçe pembeleşene kadar kavurun. Ardından havuçları ve sarımsakları ilave edip, yaklaşık 5 dakika daha kavurmaya devam edin. Unu ekleyip, 1 dakika kadar kavurarak unun kokusunu giderin. Et suyunu ve sıcak suyu yavaş yavaş ekleyin, sürekli karıştırarak topaklanmayı önleyin. Kaynamaya başladıktan sonra kısık ateşte 15 dakika kadar pişirin. Çorbayı blenderdan geçirerek püre haline getirin. Kremayı ekleyip, iyice karıştırın. Tuz ve kırmızı biber ile lezzetini ayarlayarak servis edebilirsiniz. Üzerine taze maydanoz veya dereotu serpiştirebilirsiniz. Afiyet olsun!