Tarif Hakkında

Bu tarifle, kaşık kaşık yiyebileceğiniz enfes bir krutonlu mercimek çorbası hazırlayacaksınız. Malzemeleri bir araya getirdikten sonra, oldukça kolay bir şekilde hazırlayacağınız bu çorba, hem lezzetli hem de besleyici. Özellikle soğuk havalarda içinizi ısıtacak ve doyurucu bir yemek arayanlar için ideal. Hazırlanışı oldukça pratik olduğundan, zamanınız kısıtlı olsa bile rahatlıkla yapabilirsiniz. Aileniz ve arkadaşlarınız bu çorbayı çok sevecekler. Deneyin ve tadına doyamayacaksınız! Tarifimizde kullanılan baharatlar çorbanıza eşsiz bir aroma katacak. Eğer isterseniz, kendi damak zevkinize göre baharatları ayarlayabilirsiniz.

Malzemeler

Çorba İçin:

  • 1 küçük boy soğan
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 orta boy patates (küp doğranmış)
  • 1 su bardağı kırmızı mercimek (yıkanmış)
  • 1 su bardağı et suyu
  • 4 su bardağı sıcak su
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1/4 çay kaşığı karabiber
  • 1/2 çay kaşığı zerdeçal

Kruton İçin:

  • 4 dilim ekmek (küp doğranmış)
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 3 çay kaşığı susam
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • 1/2 çay kaşığı nane

Hazırlanışı

Çorba:

  1. Soğanı incecik doğrayıp tereyağı ve sıvı yağda hafifçe kavurun.
  2. Küp doğranmış patatesleri ekleyip 2-3 dakika daha kavurun.
  3. Yıkanmış kırmızı mercimek, et suyu, sıcak su, tuz, karabiber ve zerdeçalı ekleyin.
  4. Kaynamaya başladıktan sonra kısık ateşte yaklaşık 20-25 dakika, mercimekler yumuşayana kadar pişirin.
  5. Pişen çorbayı blenderdan geçirin veya çatalla püre haline getirin (isteğe bağlı).

Krutonlar:

  1. Küçük küpler halinde doğranmış ekmekleri, sıvı yağ, susam, kırmızı toz biber ve nane ile karıştırın.
  2. 180 derecede önceden ısıtılmış fırında, kızarana kadar yaklaşık 10-12 dakika pişirin.
  3. Pişen krutonları çorbaya ekleyip servis edin.