Ege'nin Lezzeti: Şevketibostan

Faydaları saymakla bitmeyen şevketibostan, Ege mutfağının eşsiz lezzetlerinden biridir. Bu tarifte, enfes bir kuzu etli şevketibostan hazırlayacağız. Kök sebzelerin sağlığa olan faydalarını bilmeyen yoktur. Özellikle bağışıklık sistemini güçlendirmesiyle bilinen şevketibostan, lezzetli ve besleyici bir yemektir. Bu tarifi hazırlayarak hem damak zevkinizi şenlendirecek hem de vücudunuza faydalı bir yemek yemiş olacaksınız. Aileniz ve arkadaşlarınız bu enfes yemeği çok sevecekler. Hazırlığı oldukça basit olan bu tarif, kısa sürede sofranızı süsleyecek.

Malzemeler ve Hazırlık

Tarifimiz için ihtiyacımız olan malzemeler şunlardır: 500 gram temizlenmiş şevketibostan, 250 gram kuzu eti (küçük küpler halinde doğranmış), 1 adet büyük boy soğan (küçük küpler halinde doğranmış), 1 çay kaşığı tuz, 1 çay kaşığı karabiber, 1 çay kaşığı kimyon, 1 adet limonun suyu ve 4 yemek kaşığı zeytinyağı. Öncelikle, kuzu etini bir tavada zeytinyağında hafifçe kavuruyoruz. Daha sonra doğranmış soğanları ekleyip, soğanlar yumuşayana kadar kavurmaya devam ediyoruz. Baharatları ekleyip, birkaç dakika daha kavurduktan sonra, temizlenmiş şevketibostanları tencereye ekliyoruz.

Pişirme ve Servis

Şevketibostanları ve kuzu etini suyunu ekleyerek tencerede pişirmeye devam ediyoruz. Suyunu tamamen çekene kadar pişirmek önemlidir. Pişirme süresi yaklaşık 40-45 dakika kadardır. Pişirme işlemi tamamlandığında, üzerine limon suyu sıkıp karıştırıyoruz. Sıcak olarak servis edebileceğiniz bu enfes yemeği, pilav veya bulgur pilavı ile birlikte sunabilirsiniz. Afiyet olsun!