Muhteşem Bir Lezzet: Levrek Marin

Bu enfes levrek marin tarifi, eşsiz lezzeti ve mükemmel dokusuyla sofralarınızın yeni gözdesi olacak. Hazırlaması oldukça kolay olan bu tarif, misafirlerinizi etkilemek için ideal bir seçenek. Deniz ürünlerini seviyorsanız, bu tarifi mutlaka denemelisiniz. Hem pratik hem de lezzetli olan bu tarifle, kısa sürede enfes bir meze hazırlayabilirsiniz. Aileniz ve arkadaşlarınız bu lezzete bayılacak! Malzemelerin kalitesi, tarifin başarısında önemli rol oynar.

Gerekli Malzemeler

* 1 adet deniz levrek* 1 adet orta boy soğan
* 3 yemek kaşığı zeytinyağı
* 2 yemek kaşığı elma sirkesi
* 1 tatlı kaşığı taneli hardal
* 1 tatlı kaşığı Dijon hardal
* 1,5 adet limonun suyu ve rendelenmiş kabuğu
* 1 çay kaşığı tuz
* 2 adet defne yaprağı
* 1 dal taze biberiye
* 1 çay kaşığı limon baharatı

Hazırlanış Adımları

1. Soğanı incecik doğrayın. Levreği yıkayıp temizleyin ve pullarını alın. Limonun suyunu ve kabuğunu rendeleyerek ayırın.
2. Derin bir kapta zeytinyağı, elma sirkesi, taneli hardal, Dijon hardal, limon suyu, limon kabuğu rendesi, tuz, defne yaprağı, biberiye ve limon baharatını karıştırın.
3. Hazırladığınız marine, doğranmış soğanı ekleyin ve iyice karıştırın.
4. Temizlediğiniz levreki marine sosunun içine koyun ve tamamen sosla kaplanmasını sağlayın. En az 30 dakika, buzdolabında marine etmeniz gerekiyor.
5. Marine olmuş levregi, fırın tepsisine yerleştirin ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 20-25 dakika pişirin. Pişirme süresi, levreğin büyüklüğüne göre değişebilir.
6. Pişen levregi fırından çıkarıp, 5 dakika dinlendirin. Sonrasında dilediğiniz gibi servis edebilirsiniz. Yanında limon dilimleri ve taze otlar kullanabilirsiniz. Afiyet olsun!