Muhteşem Bir Lezzet: Limonlu Manolya

Eşsiz aromasıyla damaklarınızda unutulmaz bir tat bırakacak enfes bir tatlı tarifiyle karşınızdayız! Bu tarif, klasik tatları modern bir dokunuşla birleştiriyor ve sizlere keyifli bir deneyim sunmayı hedefliyor. Hazırlanması oldukça pratik olan bu limonlu manolya, hem görselliği hem de lezzetiyle sofralarınızın yıldızı olmaya aday. Malzemeleri özenle seçerek, her lokmada mükemmel bir uyum yakalayacaksınız. Aileniz ve sevdikleriniz için özel günlerde ya da sıradan bir akşamda gönül rahatlığıyla hazırlayabileceğiniz bu tarifi mutlaka denemelisiniz. Hazırsanız, lezzetli bir yolculuğa çıkalım!

Malzemeler ve Hazırlık

Krem Karışımı için: 1 litre süt, 1 su bardağı toz şeker, 2 çorba kaşığı un, 1 kahve fincanı mısır nişastası, 1 paket vanilya, 2 adet yumurta sarısı, 1 paket krema, 1 paket bisküvi.
Limonlu Sos için: 1/2 su bardağı limon suyu, 1/2 su bardağı su, 4 yemek kaşığı toz şeker, 2 tatlı kaşığı nişasta, 1 adet yumurta sarısı, 1/2 adet limon kabuğu rendesi, 1 tatlı kaşığı tereyağı, 1/4 çay kaşığı tuz.

Püf Noktaları ve Sunum

Öncelikle krem karışımını hazırlamakla başlayalım. Sütü, şekeri, unu, mısır nişastasını, vanilyayı ve yumurta sarılarını bir tencerede çırpın. Kıvam alıncaya kadar sürekli karıştırarak pişirin. Ocaktan aldıktan sonra kremayı ve bisküvileri ekleyin. Ayrı bir kapta limon suyunu, suyu, şekeri, nişastayı, yumurta sarısını, limon kabuğu rendesini, tereyağını ve tuzu karıştırıp, kısık ateşte koyulaşana kadar pişirin. Hazırladığınız krema ve limon sosunu alternatifli katmanlar halinde bir kapta veya cam kaselerde servis edebilirsiniz. Üzerine taze nane yaprakları veya limon dilimleri ekleyerek sunumunuzu daha da şık hale getirebilirsiniz. Bu limonlu manolya tatlısını buzdolabında birkaç saat dinlendirdikten sonra servis etmeniz daha lezzetli olmasını sağlayacaktır.