Lezzetli Bir Akşam Yemeği: Mantarlı Kıymalı Patates Oturtma
Ailenizle birlikte keyifle tüketebileceğiniz enfes bir patates oturtma tarifiyle karşınızdayız. Bu tarifte, kıymanın lezzeti, mantarların aroması ve kremamsı beşamel sosuyla buluşuyor. Hazırlaması oldukça pratik olan bu yemek, hem doyurucu hem de oldukça lezzetli. Özellikle akşam yemeklerinde sofranızın yıldızı olmaya aday. Çocuklarınızın da çok seveceği bu tarif, haftalık menünüze mutlaka eklemeniz gerekenlerden. Yapımı oldukça kolay olan bu tarifi denemeden geçmeyin, pişman olmayacaksınız. Afiyet olsun!
Malzemeler
Ana Malzemeler:
- 6 adet patates
- 400 gram kıyma
- 3 adet kuru soğan
- 400 gram mantar
- 1,5 yemek kaşığı domates salçası
- 1/2 çay bardağı zeytinyağı
- 1 tutam tuz
- 1 tutam karabiber
- 1 çay bardağı sıcak su
- 1 küçük boy kase rendelenmiş kaşar peyniri
Beşamel Sosu İçin:
- 2 su bardağı süt
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1,5 yemek kaşığı un
- 1 tutam tuz
- 1 tutam karabiber
Hazırlanış
Öncelikle patatesleri soyup, küçük küpler halinde doğrayın. Soğanları da ince ince kıyın. Zeytinyağını bir tencerede ısıtıp, kıymayı ekleyin ve güzelce kavurun. Kıyma kavrulurken, doğradığınız soğanları ekleyin ve birlikte biraz daha kavurun. Ardından doğranmış mantarları ilave edin ve kısa süre birlikte kavurun. Domates salçasını ekleyip, birkaç dakika daha kavurduktan sonra, tuz ve karabiberi ekleyin. Sıcak suyu ilave edin ve kısık ateşte 10 dakika kadar pişirin. Ayrı bir tencerede tereyağını eritin, unu ekleyip, kısa süre kavurun. Sütü azar azar ekleyerek, kesiksiz karıştırarak beşamel sosunu hazırlayın. Tuz ve karabiberle tatlandırın. Patatesleri, hazırlanan kıymalı mantar harcının üzerine yayın. Üzerine hazırladığınız beşamel sosu dökün ve rendelenmiş kaşar peyniri serpin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana kadar pişirin. Sıcak servis yapın. Afiyet olsun!