Muhteşem Bir Lezzet: Matcha Çaylı Kek
Görüntüsüyle yeşil çaylı kekleri geride bırakan bu enfes matcha kek, adını tarifte kullanılan ve son dönemin popüler lezzeti olan matcha çayından alıyor. Bu tarifle, evinizde kolayca yapabileceğiniz, eşsiz bir matcha deneyimi yaşayacaksınız. Kekin yumuşak dokusu ve hafif acımsı tatlı tadı, damakta unutulmaz bir iz bırakıyor. Hem görsel şölen sunması hem de lezzetiyle damakları şenlendirmesiyle, özel günlerinizin vazgeçilmez tatlısı olabilir. Ayrıca, kahvenizin veya çayınızın yanına eşlik edecek mükemmel bir atıştırmalık olarak da tercih edebilirsiniz. Hazırlaması oldukça pratik olan bu tarifi mutlaka denemelisiniz. Malzemeler oldukça basit ve çoğu mutfağınızda zaten mevcuttur.Malzemeler: Kek İçin
* 3 adet yumurta* 1/2 su bardağı toz şeker
* 1 paket toz krem şanti
* 50 gram oda sıcaklığında tereyağı
* 1/2 su bardağı süt
* 2 su bardağı un
* 1 paket kabartma tozu
* 2 tatlı kaşığı matcha çayı (2 yemek kaşığı suyla karıştırılmış)
Malzemeler: Süsleme İçin
* 1 tatlı kaşığı tereyağı* 1 yemek kaşığı un
* 90 gram beyaz çikolata
* 1 adet rendelenmiş limon kabuğu (isteğe bağlı)
Hazırlanışı:
1. Öncelikle, yumurta, şeker, krem şanti ve tereyağını geniş bir kapta çırpın. Pürüzsüz bir kıvam elde edene kadar iyice çırpmanız önemlidir. Daha sonra sütü ekleyip karıştırmaya devam edin. Ayrı bir kapta unu ve kabartma tozunu eleyin. Elediğiniz un ve kabartma tozunu, yumurta karışımına azar azar ekleyerek çırpmaya devam edin. Son olarak, 2 yemek kaşığı suyla karıştırdığınız matcha çayını ekleyin ve güzelce karıştırın.2. Hazırladığınız kek harcını yağlanmış ve unlanmış bir kek kalıbına dökün. Önceden 180 dereceye ısıtılmış fırında, yaklaşık 30-35 dakika pişirin. Pişip pişmediğini kontrol etmek için kürdan testi yapabilirsiniz. Kürdana kek yapışmıyorsa kekiniz pişmiş demektir.
3. Kekiniz piştikten sonra, fırından çıkarıp 10 dakika kadar soğumaya bırakın. Daha sonra kalıptan çıkarıp tamamen soğumasını bekleyin. Soğuyan keki, dilediğiniz gibi süsleyebilirsiniz. İsteğe bağlı olarak, eritilmiş beyaz çikolata ve rendelenmiş limon kabuğu ile süsleyebilirsiniz.