Muhteşem Bir Lezzet: Midye Tatlısı
Denizden yeni çıkmış gibi görünen, yumuşacık hamuru ve enfes şerbetiyle ağzınızda eriyen bu midye tatlısı tarifi, sevdiklerinizi büyüleyecek. Hazırlaması oldukça kolay olan bu tatlıyı, özel günlerinizde veya misafirlerinize ikram etmek için gönül rahatlığıyla tercih edebilirsiniz. Püf noktalarıyla birlikte adım adım hazırlayacağınız bu tarif, sizleri enfes bir lezzet yolculuğuna çıkaracak. Tatlıyı daha da lezzetli hale getirmek için, cevizin kalitesine dikkat etmenizi ve iyi bir tereyağı kullanmanızı öneriyoruz. Şerbetin kıvamını ayarlama konusunda ise, şeker miktarını damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz. Servis etmeden önce tatlıların iyice soğumasını beklemeniz, daha güzel bir deneyim yaşamanızı sağlayacaktır. Unutmayın, önemli olan sevgiyle yapılan tatlılardır.Malzemeler: Hamur İçin
* 1 adet yumurta* 1/2 çay bardağı yoğurt
* 1/2 çay bardağı sıvı yağ
* 1/2 çay bardağı süt
* 1 çay kaşığı sirke
* 1/2 paket kabartma tozu
* 2.5 su bardağı un
* 1 avuç ince çekilmiş ceviz içi
Malzemeler: Şerbet İçin
* 50 gram eritilmiş tereyağı* 1 su bardağı nişasta
* 2 su bardağı su
* 1,5 su bardağı toz şeker
* 2 damla limon suyu