Muhteşem Bir Lezzet: Muradiye Çorbası

Lezzetiyle damaklarda unutulmaz bir tat bırakacak, kokusuyla mutfağınızı saracak enfes bir tarif sunuyoruz! Bu özel çorba, sofralarınıza şık ve lezzetli bir başlangıç yapmanızı sağlayacak. Hazırlık aşaması oldukça pratik olup, malzemeleri kolayca temin edebilirsiniz. Tarifimizde kullanılan baharatlar, çorbaya eşsiz bir aroma katıyor. Her lokmada farklı bir lezzet deneyimi yaşayacağınızdan emin olabilirsiniz. Aileniz ve misafirleriniz bu çorbadan çok memnun kalacaklardır. Deneyin ve farkı görün!

Malzemeler ve Hazırlık

Tarifimiz için aşağıdaki malzemeleri hazırlamanız gerekmektedir: 1 adet kuru soğan, 1 adet küçük boy havuç, 1 adet patates, 2 diş sarımsak, 2 yemek kaşığı tepeleme un, 1 çay bardağı bezelye, 1 su bardağı süt, 2 yemek kaşığı tel şehriye, 1 adet haşlanmış tavuk göğsü, 1 adet limon, 1 çay kaşığı kimyon, 1 çay kaşığı karabiber ve pulbiber, 1 tepeleme çay kaşığı şeker, 1 tatlı kaşığı tuz, 1 yemek kaşığı sıvı yağ, 1 yemek kaşığı tereyağı, 2,5 su bardağı soğuk su ve 2,5 su bardağı tavuk suyu. Öncelikle, soğanı, havucu ve patatesi küçük küpler halinde doğrayın. Sarımsağı da ince ince kıyın. Daha sonra, tereyağı ve sıvı yağı bir tencerede eritin ve doğranmış sebzeleri ekleyerek yumuşayana kadar kavurun.

Pişirme Süreci ve Sunum

Kavrulan sebzelere unu ekleyip 1 dakika daha kavurun. Soğuk suyu ve tavuk suyunu ekleyip karıştırın. Bezelye, tel şehriye, kimyon, karabiber, pul biber, şeker ve tuzu ekleyin. Kaynamaya başladıktan sonra, haşlanmış tavuk göğsünü küçük parçalar halinde çorbaya ilave edin. Sütü de ekleyip 10 dakika kadar kısık ateşte pişirin. Son olarak, limon suyunu ekleyip karıştırın ve ocaktan alın. Sıcak olarak servis edeceğiniz Muradiye çorbasını, dilerseniz maydanoz veya dereotu ile süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun!