Tarifin Hikayesi

Bu enfes muz pişi tarifi, nesilden nesile aktarılan özel bir tariften uyarlanmıştır. Eşsiz lezzeti ve yumuşacık dokusuyla, tüm ailenizin favori tatlısı olmaya aday. Hazırlaması oldukça kolay ve hızlıdır, bu yüzden acele günlerinizde bile gönül rahatlığıyla tercih edebilirsiniz. Hem sıcak hem de soğuk olarak servis edebileceğiniz bu pratik tatlı, kahvaltılarınızın veya çay saatlerinizin vazgeçilmezi olacak. İçerisindeki çikolata sosu, muzların doğal tatlılığıyla mükemmel bir uyum yakalıyor. Deneyip, tadına bakmadan geçmeyin deriz! Malzemeleri kolaylıkla bulabilir ve kısa sürede hazırlayabilirsiniz.

Gerekli Malzemeler

- 2 adet yumurta
- 5 adet olgun muz (ezilmiş)
- 4 yemek kaşığı toz şeker
- 1 su bardağı un
- 2 çay kaşığı kabartma tozu
- 1 çay bardağı çikolata sosu
- 2 su bardağı sıvı yağ

Hazırlanış

Öncelikle, muzları iyice ezin. Derin bir kapta yumurtaları ve şekeri çırpın. Ezilmiş muzları, unu, kabartma tozunu ve sıvı yağı ekleyerek karıştırın. Karışım pürüzsüz bir kıvam alana kadar iyice çırpın. Çikolata sosunu ekleyip hafifçe karıştırın. Yağlanmış ve unlanmış bir fırın kabına karışımı dökün. Önceden 180 dereceye ısıtılmış fırında yaklaşık 30-35 dakika pişirin. Pişen muz pişiyi fırından çıkarıp biraz soğumaya bırakın. Daha sonra dilediğiniz gibi servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun!