Kolay Paçavra Tatlısı Hazırlama

Bu tarifle, misafirlerinizi etkileyecek kadar lezzetli ve aynı zamanda yapımı kolay bir paçavra tatlısı hazırlayabilirsiniz. Özellikle şerbetli tatlıları sevenler için mükemmel bir seçenek. Hem görüntüsü hem de tadıyla sofranızın yıldızı olacak bu tatlıyı, hazırlaması oldukça pratik olduğu için zamanınız kısıtlı olduğunda bile rahatlıkla yapabilirsiniz. Malzemeleri kolayca temin edebilir ve kısa sürede hazırlayabilirsiniz. Ailenizle birlikte keyifle tüketebileceğiniz bu tatlıyı, özel günlerinizde de gönül rahatlığıyla sunabilirsiniz. Deneyin ve tadının büyüleyici lezzetine kendiniz şahit olun!

Gerekli Malzemeler

Şerbet İçin:

* 3 su bardağı su
* 1,5 su bardağı toz şeker
* 1/2 limon suyu

Tatlı İçin:

* 7 adet yumurta
* 2 su bardağı zeytinyağı
* 3 yemek kaşığı yoğurt
* 1/2 su bardağı süt
* 1 paket kabartma tozu
* 1 paket vanilin
* 1 paket baklavalık yufka

Paçavra Tatlısı Hazırlanışı

Öncelikle şerbeti hazırlamak için, su, şeker ve limon suyunu tencereye alıp kaynatın. Şeker eriyip şerbet kıvamını alıncaya kadar kaynatmaya devam edin. Daha sonra ocaktan alıp soğumaya bırakın. Şerbet soğurken tatlı hamurunu hazırlayalım. Yumurta, zeytinyağı, yoğurt, süt, kabartma tozu ve vanilyayı derin bir kapta çırpın. Çırpma işlemi bittikten sonra, baklavalık yufkayı istediğiniz boyutlarda kesip, hazırladığınız karışıma batırın. Yağlanmış bir tepsiye dizin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana kadar pişirin. Pişen tatlıyı soğuyan şerbete batırıp, servis edebilirsiniz. Dilerseniz üzerine hindistan cevizi veya fındık serpebilirsiniz. Afiyet olsun!