Muhteşem Bir Tatlı: Paris Brest

Bu tarifle, tadına doyamayacağınız enfes bir Paris Brest tatlısı hazırlayacaksınız. Malzemeleriniz hazır ise, sizi mutfağa alalım. Hazırlık aşamaları biraz uzun sürse de, ortaya çıkan lezzet tüm zahmete değecektir. İlk adımımız pralin sosunu hazırlamak olacak. Ardından, puffs'ları hazırlarken dikkatli olmanız gerekiyor; çünkü hamurun kıvamı oldukça önemli. Fırından çıktıktan sonraki soğuma sürecini de göz ardı etmeyin; çünkü bu süreç, kremanın daha iyi emilmesi için gereklidir. Son olarak, Paris Brest'inizi pudra şekeri ile süsleyerek servis edebilirsiniz. Bu tarifle, hem görsel hem de lezzet şöleni yaşayacaksınız. Aileniz ve arkadaşlarınız bu enfes tatlıya bayılacaklar. Hazırsanız başlayalım!

Pralin Sosu ve Puff Hamuru

Öncelikle pralin sosu için; 3/4 su bardağı toz şekeri, 3 yemek kaşığı su ve 1 su bardağı fındığı bir tencerede orta ateşte karıştırarak, fındıklar kızarana kadar pişirin. Soğuduktan sonra bir mutfak robotunda çekin. Puff hamuru için ise; 1/2 su bardağı süt, 1/2 su bardağı su, 75 gram tereyağı, 1 tatlı kaşığı toz şeker, 1 çay kaşığı tuz ve 1 su bardağı unu bir tencerede kaynatın. Kaynayan karışıma, 4 adet orta boy yumurtayı teker teker ekleyip çırpın. Hazırladığınız hamuru bir fırın tepsisine sıkın. 1 adet yumurta ve 4 yemek kaşığı file bademle üstünü fırçalamayı unutmayın. 180 derecede altın rengi olana kadar pişirin.

Krema Hazırlığı ve Birleştirme

Krema için; 500 mililitre sütü, 4 adet orta boy yumurta sarısı, 2/3 su bardağı toz şekeri, 3 yemek kaşığı nişastayı, 2 yemek kaşığı unu ve 1 çimdik tuzu bir tencerede muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin. Ocaktan aldıktan sonra 1 yemek kaşığı tereyağı ve 1 paket vanilyayı ekleyip karıştırın. Soğuduktan sonra 100 gram oda sıcaklığında tereyağını ve 185 gram pralini ekleyip mikserle çırpın. Pişmiş ve soğumuş puff hamurunu ikiye ayırın ve içine kremayı doldurun. Üstüne pudra şekeri serpiştirin.

Servis ve İpuçları

Paris Brest'inizi dilediğiniz gibi süsleyebilirsiniz. Çikolata sosu, taze meyveler veya farklı soslar ile zenginleştirebilirsiniz. Servis ederken yanında dondurma veya taze krema ile sunmanız, lezzetini daha da artıracaktır. Tarifimizi deneyip yorumlarınızı bizimle paylaşmayı unutmayın. Afiyet olsun!