Tarif Hakkında
Bu enfes patates kebabı tarifi, eşsiz lezzeti ve kolay hazırlanışı ile sofralarınızın yeni gözdesi olacak. Az malzemeyle hazırlayabileceğiniz bu tarif, hem hızlı hem de oldukça lezzetli. Aileniz ve misafirleriniz bu pratik kebabı çok sevecek. Özellikle pikniklerde ya da hızlı yemeklerde tercih edebileceğiniz harika bir seçenek. Deneyenlerin yorumlarını merakla bekliyoruz! Hazırlanışı oldukça basit ve zahmetsiz. Malzemeleri bir araya getirdikten sonra kısa sürede enfes bir yemek sofralarınızı süsleyecek. Mutfağa girmeye hazır mısınız?Malzemeler
* 6 adet orta boy patates* 1 adet limon suyu* 3 adet kuru soğan (ince kıyılmış)
* 1/2 demet maydanoz (ince kıyılmış)
* 1 yemek kaşığı domates salçası
* 1 tatlı kaşığı tuz
* isteğe bağlı: Pul biber, karabiber
Hazırlanışı
1. Patateslerin Hazırlanması: Öncelikle patatesleri iyice yıkayın ve kabuklarını soyun. Ardından, orta boy küpler halinde doğrayın. Patateslerin boyutları birbirine yakın olursa eşit şekilde pişerler. Doğradığınız patatesleri bol suda yıkayarak nişasta fazlasını arındırın.2. Marinade Hazırlanması: Derin bir kapta limon suyu, ince kıyılmış kuru soğan, maydanoz, domates salçası ve tuzu karıştırın. İsteğe bağlı olarak pul biber ve karabiber de ekleyebilirsiniz. Hazırladığınız marine sosunu lezzetlendirmek için birkaç damla zeytinyağı da ekleyebilirsiniz.
3. Pişirme: Hazırladığınız marine sosunu doğranmış patateslerin üzerine ekleyin ve iyice karıştırın. Patateslerin sosu iyice emmesi için en az 15 dakika bekletin. Ardından, hazırlanan patatesleri fırın tepsisine yayın ve önceden 200 dereceye ısıtılmış fırında yaklaşık 30-40 dakika, kızarana kadar pişirin. Pişirme süresi fırınınıza göre değişiklik gösterebilir.