Yöresel Lezzet: Pekmezli Tatlı
Yöreden yöreye farklı isimlerle anılan (örneğin; bulamaç, pelvize, doloz vb.) bu tatlı, belki de bilinen en eski tatlılardan biridir. Nesiller boyu aktarılan bu enfes lezzeti siz de evinizde kolayca hazırlayabilirsiniz. Bu tarifimiz, hem pratik hem de son derece lezzetli bir pekmezli tatlı deneyimi sunuyor. Hazırlanışı oldukça basit olduğu için mutfakta yeni olanlar bile rahatlıkla yapabilir. Hem sıcak hem de soğuk olarak tüketilebilen bu tatlı, özellikle çocukların da çok seveceği bir lezzet. Aileniz ve sevdiklerinizle birlikte keyifle yiyebileceğiniz bir tatlı arayışındaysanız, doğru adrestesiniz. İşte size enfes bir pekmezli tatlı tarifi!Gerekli Malzemeler
* 1 su bardağı pekmez* 3 yemek kaşığı nişasta* 3 su bardağı su
* 1 yemek kaşığı tereyağı
* 4 adet ceviz (isteğe bağlı)
Hazırlanış
1. Öncelikle, bir tencereye 3 su bardağı suyu koyun ve kaynatın. Kaynamaya başlayınca, nişastayı azar azar ekleyerek sürekli karıştırın. Pürüzsüz bir kıvam elde edene kadar karıştırmaya devam edin. Bu aşamada topaklanma olmamasına dikkat edin.2. Kaynayan karışıma 1 su bardağı pekmezi ekleyin ve koyu kıvamlı bir hale gelene kadar orta ateşte karıştırarak pişirin.
3. Pişen karışıma 1 yemek kaşığı tereyağını ekleyin ve iyice karıştırın. Tereyağı tatlıya harika bir aroma katacaktır.
4. Son olarak, isterseniz kıyılmış 4 adet cevizi ekleyip karıştırın. Ceviz, tatlıya hem lezzet hem de güzel bir görünüm katacaktır.
5. Hazırladığınız pekmezli tatlıyı, soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra, servis edebilir ve afiyetle yiyebilirsiniz.