Muhteşem Bir Kek Deneyimi

Tadı ile herkesi kendine hayran bırakacak enfes bir kek hazırlamak ister misiniz? Malzemeleriniz hazırsa, mutfakta harikalar yaratmaya hazır olun. Bu tarifle, misafirlerinizi etkileyecek, ağızda dağılan lezzetli bir portakal soslu kek pişireceksiniz. Özellikle portakal sevenler için vazgeçilmez bir tarif olacak bu kek, hem görüntüsü hem de lezzetiyle sofralarınızın yıldızı olmaya aday. Hazırlık aşamaları oldukça pratik olup, kısa sürede lezzetli bir keke kavuşabilirsiniz. Aileniz ve arkadaşlarınız bu kekin tadına bayılacaklar, emin olabilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun!

Kek Malzemeleri

İşte bu muhteşem kek için ihtiyacınız olan malzemeler:
* 2 adet yumurta
* 1,5 su bardağı şeker
* 1 su bardağı yoğurt
* 1/2 su bardağı sıvı yağ
* 2 adet portakalın suyu
* 1 paket kabartma tozu
* 1 paket vanilin
* 2-3 su bardağı un

Portakal Sosu Malzemeleri

Ve enfes kekimizi tamamlayacak portakal sosu için gerekli malzemeler:
* 2 adet portakalın suyu
* 1 tatlı kaşığı portakal kabuğu rendesi
* 1 tatlı kaşığı nişasta
* 3 yemek kaşığı şeker

Hazırlanış

Öncelikle, kek hamurunu hazırlayalım. Yumurta, şeker, yoğurt, sıvı yağ, portakal suyu, kabartma tozu ve vanilyayı geniş bir kapta çırpın. Daha sonra azar azar unu ekleyerek, ele yapışmayan, yumuşak bir hamur elde edin. Hazırladığınız hamuru yağlanmış ve unlanmış bir kek kalıbına dökün ve önceden ısıtılmış 175 derece fırında yaklaşık 35-40 dakika pişirin. Kek pişerken, portakal sosunu hazırlayabilirsiniz. Bir tencerede portakal suyu, portakal kabuğu rendesi, nişasta ve şekeri karıştırın. Orta ateşte sürekli karıştırarak, kıvam alıncaya kadar pişirin. Pişen keki soğuttuktan sonra üzerine hazırladığınız portakal sosunu gezdirin ve dilediğiniz gibi süsleyerek servis yapın. Afiyet olsun!