Evinizi enfes bir koku ile dolduracak, lezzetli bir portakallı haşhaşlı kek tarifiyle karşınızdayız. Dolabınızda taze portakallar varsa, bu tarifi mutlaka denemelisiniz. Fırından yeni çıkmış halinin kokusu, tüm evi büyülü bir atmosferle sarıyor. Nemli ve yumuşak dokusuyla, çay saatlerinizin vazgeçilmezi olacak bu kek, kış günlerinin keyfini ikiye katlayacak. Hazırlaması oldukça kolay olan bu tarif, deneyimsiz kişiler için bile uygundur. Siz de pratik ve lezzetli bir kek arıyorsanız, doğru yerdesiniz. Tarife hemen göz atın ve bu harika lezzeti deneyimleyin!
Malzemeler
- 3 adet orta boy yumurta - 1 su bardağı (bir parmak eksik) şeker - 2/3 su bardağı portakal suyu - 1/2 su bardağı süt - 1/2 su bardağı sıvı yağ - 2,5 su bardağı un - 2 adet portakal kabuğu rendesi - 1 paket kabartma tozu - 1 paket vanilin - 1 paket haşhaş- 1/2 su bardağı portakal suyu (ekstra)
Hazırlanış
Öncelikle, yumurtaları ve şekeri köpürene kadar çırpın. Daha sonra, portakal suyunu, sütü ve sıvı yağı ekleyip karıştırmaya devam edin. Ayrı bir kapta unu, kabartma tozunu, vanilyayı ve haşhaşı karıştırın. Hazırladığınız kuru malzemeleri, ıslak malzemelere yavaşça ekleyin ve spatula ile karıştırın. En son olarak, rendelenmiş portakal kabuklarını ve ekstra portakal suyunu ekleyip hafifçe karıştırın. Hazırladığınız kek hamurunu yağlanmış ve unlanmış bir kek kalıbına dökün. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında, yaklaşık 35-40 dakika pişirin. Pişen keki kalıbından çıkarıp soğumaya bırakın. Afiyet olsun!
Servis Önerileri
Soğuduktan sonra dilediğiniz gibi süsleyebilir ve servis edebilirsiniz. Üzerine pudra şekeri serpebilir, çikolata sosu dökebilir veya taze meyvelerle süsleyebilirsiniz. Çay, kahve veya süt ile birlikte keyifle tüketebilirsiniz. Bu portakallı haşhaşlı kek, sevdiklerinizle paylaşabileceğiniz harika bir ikram olacaktır.