Lezzetli Bir Başyapıt: Şarap Soslu Midye

Bu tarifte, özel tencerelerde, enfes bir şarap sosuyla pişirilen midyeler yer alıyor. Sarımsaklı ve kremalı sosuyla, damak çatlatan bu midye yemeği, bekletmeden, sıcacık servis edildiğinde eşsiz bir lezzet sunuyor. Hazırlaması oldukça kolay olan tarifimiz, misafirlerinizi etkileyecek kadar şık ve bir o kadar da lezzetli. Sıcak bir ekmek ile servis ederek, sosu ekmeğinizle birlikte tüketmeyi unutmayın. Bu tarif, deniz ürünlerini sevenler için mükemmel bir seçenek olacaktır. Deneyen herkesin beğenisini kazanacak kadar enfes bir lezzet deneyimi sunuyor.

Malzemeler: Deniz Ürünleri Harikası İçin

* 20 adet büyük boy midye (yıkanmış ve temizlenmiş)
* 1 adet orta boy kuru soğan (ince kıyılmış)
* 1 adet küçük boy havuç (rendelenmiş)
* 1 tatlı kaşığı un
* 2 yemek kaşığı krema
* 2 yemek kaşığı beyaz şarap* 4 dal taze maydanoz (kıyılmış)
* 4 yemek kaşığı zeytinyağı
* 1/2 çay kaşığı tuz
* Karabiber (isteğe bağlı)

Hazırlanışı: Adım Adım Lezzet

Öncelikle, soğanı ve havucu zeytinyağında hafifçe kavurun. Ardından unu ekleyip, bir dakika kadar kavurun. Beyaz şarabı ve kremayı ekleyin, karıştırarak sosun kıvamlanmasını sağlayın. Tuz ve karabiberi ekleyip, karıştırın. Temizlenmiş midyeleri sosun içine ekleyin ve kapaklı bir tencerede, midyeler açılana kadar (yaklaşık 5-7 dakika) pişirin. Piştikten sonra, kıyılmış maydanozu ekleyip karıştırın. Sıcak olarak servis edin. Bu enfes şarap soslu midye tarifini denemeden geçmeyin!