Tarif Hakkında

Bu enfes sarı mercimek çorbası tarifi, eşsiz kıvamı ve lezzetiyle sofralarınızın yeni favorisi olacak. Hazırlaması oldukça kolay ve hızlıdır, bu yüzden vaktiniz kısıtlı olsa bile gönül rahatlığıyla deneyebilirsiniz. Çorbanın kıvamını dilediğiniz gibi ayarlayabilirsiniz; daha yoğun bir kıvam için daha az su kullanabilirsiniz. Baharatları da damak zevkinize göre artırıp azaltabilirsiniz. Özellikle soğuk kış günlerinde içinizi ısıtacak, lezzetli ve doyurucu bir seçenektir. Aileniz ve misafirleriniz bu çorbadan çok hoşlanacaklar. Deneyip bize de geri bildirimlerinizi göndermeyi unutmayın!

Malzemeler

* 1 su bardağı sarı mercimek* 1 adet havuç (küp doğranmış)
* 1 adet patates (küp doğranmış)
* 1 adet kuru soğan (kıyılmış)
* 2 diş sarımsak (ezilmiş)
* 1 tatlı kaşığı tereyağı
* 1 tatlı kaşığı salça
* 2 yemek kaşığı zeytinyağı
* 1 çay kaşığı toz zencefil
* 1 çay kaşığı zerdeçal
* 1 çay kaşığı tuz
* 1 çay kaşığı karabiber
* 1 çay kaşığı pul biber
* 1/2 çay kaşığı kimyon
* 1/2 çay kaşığı köri
* 4 su bardağı kaynar su

Hazırlanışı

1. Tencereye zeytinyağını ve tereyağını ekleyip eritin. Soğanı ve sarımsağı ekleyip kavurun. Salçayı ekleyip 1 dakika daha kavurun. Havuç ve patatesleri ekleyip birkaç dakika daha soteleyin.
2. Sarı mercimekleri, kaynar suyu, zencefil, zerdeçal, tuz, karabiber, pul biber, kimyon ve köriyi tencereye ekleyin. Kapağını kapatıp, mercimekler yumuşayana kadar orta ateşte pişirin (yaklaşık 20-25 dakika).
3. Çorbayı blenderdan geçirerek püre haline getirin veya istediğiniz kıvamda bırakabilirsiniz. İsteğe bağlı olarak servis etmeden önce üzerine bir kaşık yoğurt veya limon suyu ekleyebilirsiniz. Sıcak olarak servis edin.

Püf Noktaları

Bu sarı mercimek çorbası tarifini daha da lezzetli hale getirmek için birkaç püf noktası: Daha koyu bir renk için çorbaya biraz daha salça ekleyebilirsiniz. İçine doğranmış taze maydanoz veya dereotu ekleyerek çorbanıza güzel bir aroma katabilirsiniz. Çorbanızın daha kremamsı bir kıvamda olmasını istiyorsanız, pişirmeden önce bir yemek kaşığı kadar krema veya süt ekleyebilirsiniz. Son olarak, çorbanın tuzluluk derecesini ayarlarken dikkatli olun ve tercihe göre tuz miktarını ayarlayın.