Bu enfes şehriyeli salçalı un çorbası tarifi, nesillerdir ailemizde yapılan özel bir tariftir. Soğuk kış günlerinde sıcaklığıyla içimizi ısıtan, lezzetiyle damağımızda unutulmaz bir tat bırakan bu çorba, hem yapımı kolay hem de son derece doyurucu. Malzemeleri her evde kolayca bulunabilen bu pratik tarif, çorba severler için mükemmel bir seçenek. Çocuklarınızın da çok seveceği bu lezzeti mutlaka denemelisiniz. Hatta, denediğinizde tarifimizi arkadaşlarınızla paylaşmayı unutmayın! Güzel bir sohbet eşliğinde tüketebileceğiniz bu çorba, keyifli anlar geçirmenize yardımcı olacaktır.
Malzemeler
- 1 yemek kaşığı tereyağı - 2 yemek kaşığı un - 1 yemek kaşığı domates salçası - 5 su bardağı su - 2 yemek kaşığı tel şehriye- 1 çay kaşığı tuz - 1 çay kaşığı karabiber - 1 çay kaşığı pul biber - 1 çay kaşığı kuru nane
Hazırlanışı
Öncelikle tereyağını bir tencerede eritin. Üzerine unu ekleyip, altı kısık ateşte sürekli karıştırarak kızarana kadar kavurun. Daha sonra domates salçasını ilave edip, birkaç dakika daha kavurmaya devam edin. 5 su bardağı suyu yavaşça ekleyip, karıştırarak kaynamaya bırakın. Kaynamaya başladıktan sonra, tel şehriyeyi, tuzu, karabiberi, pul biberi ve kuru naneyi ekleyin. Tüm malzemeler iyice karışana kadar karıştırın. Çorbanızı yaklaşık 10-15 dakika kısık ateşte pişirmeye devam edin. Şehriyeler yumuşayıp, çorba kıvamını alınca ocaktan alın. Sıcak olarak servis edin. Afiyet olsun!
Püf Noktaları
Daha koyu bir renk ve tat için, kavurma aşamasında salçayı biraz daha fazla kavurabilirsiniz. İsteğe bağlı olarak, çorbaya doğranmış taze maydanoz veya dereotu ekleyebilirsiniz. Çorbanızı daha yoğun kıvamlı isterseniz, un miktarını biraz artırabilirsiniz. Servis etmeden önce üzerine bir kaşık yoğurt ekleyebilirsiniz.