Lezzetli ve Besleyici Bir Yemek

Bu tarifle, suyuna ekmek banıp afiyetle yiyeceğiniz, hem besleyici hem de son derece pratik bir semizotu yemeği hazırlayacaksınız. Tarifimizde kullanılan malzemeler, oldukça yaygın ve kolay bulunabilen ürünlerden oluşmaktadır. Hazırlaması oldukça kolaydır ve özellikle zamanı kısıtlı olanlar için ideal bir seçenektir. Hem sağlıklı hem de lezzetli bir öğün arıyorsanız, bu tarif tam size göre. Özellikle bahar aylarında taze semizotu bulmak çok kolaydır. Bu yemeği, yanında yoğurt veya cacık ile de servis edebilirsiniz. Deneyerek kendi damak zevkinize göre baharatları ayarlayabilirsiniz. Afiyet olsun!

Gerekli Malzemeler

* 2 bağ semizotu* 1 su bardağı bulgur
* 1 adet orta boy soğan
* 2 diş sarımsak
* 1 tatlı kaşığı domates salçası
* 1 su bardağı rendelenmiş domates
* 1 çay kaşığı pul biber (veya daha az, damak zevkinize göre)
* 1/2 çay bardağı zeytinyağı
* Tuz
* Karabiber

Hazırlanış

Öncelikle soğanı ve sarımsakları ince ince doğrayın. Zeytinyağını tencereye alın ve soğanları pembeleşene kadar kavurun. Daha sonra sarımsakları ekleyip kısa süre kavurduktan sonra domates salçasını ilave edin ve 1-2 dakika daha kavurun. Üzerine rendelenmiş domatesleri, pul biberi, tuzu ve karabiberi ekleyip karıştırın. Bulguru ekleyin ve 1 su bardağı kaynar su ile haşlayın. Bulgur yumuşayana kadar kısık ateşte pişirin. En son olarak yıkayıp temizlediğiniz semizotunu ekleyin ve 5 dakika kadar daha pişirmeye devam edin. Semizotu yumuşayınca ocaktan alın ve sıcak olarak servis edin. Afiyet olsun!