Lezzetli Bir Şıhıl Mahşi Deneyimi
Bu tarif, enfes lezzeti ve eşsiz dokusuyla sofralarınızın vazgeçilmezi olacak şıhıl mahşi için. Hazırlığı oldukça pratik olan bu tarifi, kısa sürede hazırlayarak sevdiklerinizle paylaşabilirsiniz. Kabakların içini temizlerken dikkatli olmalı ve mümkün olduğunca incecik doğramalısınız. Bu, dolgunun daha iyi pişmesini ve lezzetini daha iyi hissetmenizi sağlayacaktır. Kıymayı iyice yoğurarak baharatları eşit şekilde dağıtmayı unutmayın. Nohutun haşlanması, yemeğe ayrı bir lezzet katacaktır. Son olarak, maydanozun tazeliği yemeğinize güzel bir aroma verecektir. Afiyet olsun!Malzemeler: Şıhıl Mahşi için Gerekliler
* 1 kilogram kabak* 1 çay bardağı sıvı yağ
* 2 adet soğan (ince kıyılmış)
* 1 yemek kaşığı dolmalık fıstık (kırılmış)
* 1 yemek kaşığı domates salçası
* 500 gram dana kıyma
* 2 çay kaşığı tuz
* 2 çay kaşığı karabiber
* 1 çay kaşığı pul biber
* 1 su bardağı haşlanmış nohut (ezilmiş)
* 1/2 su bardağı doğranmış maydanoz
Sos Malzemeleri
* 1 yemek kaşığı domates salçası* 1 su bardağı su
* 1 tatlı kaşığı nane
Hazırlanışı: Adım Adım Şıhıl Mahşi
1. Öncelikle, kabakları yıkayıp uzunlamasına ikiye kesin. İç kısımlarını temizleyin ve incecik doğrayın. Soğanları da incecik doğrayın. Büyük bir tavada sıvı yağı ısıtın ve soğanları pembeleşene kadar kavurun. Ardından, kıymayı ekleyip suyunu çekene kadar kavurun. Dolmalık fıstık, domates salçası, tuz, karabiber ve pul biberi ekleyip karıştırın. Haşlanmış nohutu ve doğranmış kabakları da ilave edip birkaç dakika daha pişirin. En son olarak doğranmış maydanozu ekleyip karıştırın.2. Hazırladığınız harcı, kabakların içine doldurun. Derin bir tencereye veya fırın kabına yerleştirin. Ayrı bir kapta, sos malzemelerini (domates salçası, su ve nane) karıştırın ve kabakların üzerine dökün. Tencereyi veya fırın kabını kapağını kapatarak orta ateşte yaklaşık 30-40 dakika pişirin. Fırında pişirecekseniz, önceden ısıtılmış 180 derece fırında 40-45 dakika pişirin. Servis etmeden önce sıcak olarak servis edin.