Lezzetli Sıkma İç Malzemesi

Bu tarifle enfes bir sıkma iç malzemesi hazırlayacaksınız. Malzemeler oldukça basit ve yapımı da son derece pratik. Hem yapımı kolay hem de damak tadınıza uygun bir lezzet arayışındaysanız, bu tarif tam size göre. İşte püf noktalarıyla dolu, ağızda dağılan bir sıkma için ihtiyacınız olan her şey. Aileniz ve misafirleriniz bu lezzete bayılacak! Hazırlanışı oldukça hızlı ve kolay olduğu için zamanınız kısıtlı olsa bile rahatlıkla deneyebilirsiniz. Deneyip yorumlarınızı bekliyoruz!

Gerekli Malzemeler

* 300 gram beyaz peynir
* 1 adet orta boy kuru soğan (ince kıyılmış)
* 2 yemek kaşığı zeytinyağı
* 1 yemek kaşığı tereyağı
* 1 tatlı kaşığı acı biber salçası
* 1/2 çay kaşığı karabiber
* 20 yaprak taze nane (ince kıyılmış)
* 10-12 dal maydanoz (ince kıyılmış)

Hazırlanış Aşamaları

Öncelikle soğanı ince ince doğrayın ve zeytinyağı ile tereyağında hafifçe kavurun. Soğanlar yumuşayınca acı biber salçasını ekleyin ve 1 dakika kadar daha kavurun. Ardından, ocaktan alın ve karabiberi ekleyin. Daha sonra beyaz peyniri ekleyin ve iyice karıştırın. Son olarak taze nane ve maydanozu da ekleyip karıştırarak pürüzsüz bir kıvam elde edin. Sıkma içi hazır! Sıcak servis edebileceğiniz gibi, soğuk olarak da tüketebilirsiniz. Afiyet olsun!