Lezzetli Bir Sonbahar Tadı

Bu enfes sonbahar bisküvisi tarifi, evinizde kolayca hazırlayabileceğiniz, eşsiz lezzeti ve dokusuyla sizi büyüleyecek. Doyurucu ve aromatik bu bisküviler, çay saatlerinizin veya kahvaltılarının vazgeçilmez lezzeti olacak. Özellikle sonbahar akşamlarında sıcak bir içecekle birlikte tüketmek için idealdir. Tarifimizde kullanılan baharatlar, sonbahar havasını mutfağınıza taşıyacak. Aileniz ve arkadaşlarınız bu lezzetli bisküvileri çok sevecek. Hazırlık süresi oldukça kısa olduğu için vaktinizi boşa harcamadan bu tarifi deneyebilirsiniz. Malzemeleri bir araya getirerek başlayalım!

Gerekli Malzemeler

* 125 gram tereyağı (oda sıcaklığında)
* 2/3 su bardağı toz şeker
* 1 adet yumurta
* 2 yemek kaşığı tahin
* 2 yemek kaşığı pekmez
* 1 çay kaşığı kabartma tozu
* 1 çay kaşığı karbonat
* 1 tatlı kaşığı tarçın
* 1 çay kaşığı zencefil
* 3-3,5 su bardağı un (eleme işlemini unutmayın)

Hazırlanış Adımları

1. Tereyağını ve şekeri krema kıvamına gelene kadar çırpın. Yumurtayı ekleyip karıştırmaya devam edin.
2. Tahini ve pekmezi ilave edip iyice karıştırın.
3. Ayrı bir kapta kabartma tozu, karbonat, tarçın ve zencefili un ile karıştırın.
4. Kuru malzemeleri ıslak malzemelere azar azar ekleyerek yoğurun. Hamurun kıvamına göre un miktarını ayarlayabilirsiniz. Çok sert olmamalı, ele yapışmayacak şekilde yoğurun.
5. Hamuru streç filme sarıp en az 30 dakika buzdolabında dinlendirin.
6. Dinlenen hamuru istediğiniz kalınlıkta açın ve dilediğiniz şekillerde kesin.
7. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 12-15 dakika altın sarısı renk alana kadar pişirin.
8. Fırından çıkarıp soğumasını bekleyin ve afiyetle tüketin. Sıcakken servis edildiği gibi, soğuyunca da lezzetlidir.