Muhteşem Bir Lezzet: Supangleli Tavuk Göğsü

Tadına doyamayacağınız enfes bir tatlı olan supangleli tavuk göğsü tarifiyle sizleri buluşturuyoruz. Bu tarif, klasik tavuk göğsünü modern bir dokunuşla yeniden yorumluyor. Hazırlaması oldukça kolay olan bu tarifi, sevdiklerinizle paylaşabileceğiniz özel bir lezzet deneyimi sunuyor. İşte malzemeler ve adım adım hazırlanışı. Siz de bu eşsiz tatlıyı deneyerek, damak zevkinize keyifli bir sürpriz yapabilirsiniz. Aileniz ve arkadaşlarınız bu tarifi çok sevecekler. Hazırlanışı oldukça pratik olduğu için kısa sürede sofranızda yerini alabilir.

Gerekli Malzemeler

Aşamalı Krema: 1 litre süt, 1 su bardağı toz şeker, 1 su bardağı un, 125 gram tereyağı, 1 paket vanilin
Çikolatalı Sos: 1 litre süt, 1 su bardağı toz şeker, 1 adet yumurta sarısı, 2,5 yemek kaşığı un, 2,5 yemek kaşığı nişasta, 3 yemek kaşığı kakao, 1 yemek kaşığı tereyağı, 100 gram çikolata, 1 su bardağı (2 parmak eksik) buzlu su
Süsleme: 1 yemek kaşığı toz kakao

Hazırlanış Aşamaları

1. Aşamalı Krema: Öncelikle, bir tencereye 1 litre süt, 1 su bardağı toz şeker, 1 su bardağı un ve 125 gram tereyağını ekleyin. Orta ateşte sürekli karıştırarak, kıvam alıncaya kadar pişirin. Kıvam aldığında vanilyayı ekleyip ocaktan alın ve soğumaya bırakın. Soğuyan kremayı bir kenara ayırın.
2. Çikolatalı Sos: Diğer bir tencerede, 1 litre süt, 1 su bardağı toz şeker, yumurta sarısı, un, nişasta ve kakaoyu çırpın. Tereyağını ekleyip, karıştırarak orta ateşte pişirin. Kaynamaya başladıktan sonra 1 su bardağı (2 parmak eksik) buzlu suyu yavaşça ekleyin ve sürekli karıştırarak pişirmeye devam edin. Çikolatayı ekleyip eriyene kadar karıştırın. Ocaktan alıp soğumaya bırakın.
3. Birleştirme ve Sunum: Soğuyan kremayı ve çikolatalı sosu, ayrı ayrı kaplarda hazırlayın. Servis edeceğiniz kaba, önce kremadan, ardından çikolatalı sostaki sıra ile yayın. Üzerini kakao ile süsleyerek soğuması için buzdolabına kaldırın. Soğuyunca servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!