Susamlı Patatesli Omlet: Lezzetli ve Besleyici Bir Kahvaltı
Sabah kahvaltılarını daha da keyifli hale getirecek bu tarifle, hem damak zevkinize hitap edecek hem de güne enerjik başlamanıza yardımcı olacak besleyici bir omlet hazırlayabilirsiniz. Susamlı patatesli omlet, pratik hazırlanışı ve enfes tadıyla hafta sonu kahvaltılarının vazgeçilmezi olacak. Malzemeleri bir araya getirdikten sonra, kısa sürede lezzetli bir kahvaltı hazırlayabilirsiniz. Ayrıca, bu tarif çeşitli baharatlarla özelleştirilebilir, kişisel damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz. Aileniz ve sevdikleriniz için de kolaylıkla hazırlayabileceğiniz bu tarif, kahvaltı sofralarınızı renklendirecek. Deneyin ve bu lezzetten siz de nasibinizi alın!Malzemeler
* 1 adet orta boy patates (küçük küp doğranmış)* 2 adet yumurta (çırpılmış)
* 2 çorba kaşığı zeytinyağı
* 1 tutam tuz
* 1 çay kaşığı karabiber
* Yarım çay kaşığı pulbiber (isteğe bağlı)
* 1 çay kaşığı kekik
* 1 çorba kaşığı susam* 1 çorba kaşığı çörek otu
* 1 çorba kaşığı süt
Hazırlanışı
1. Öncelikle patatesleri küçük küpler halinde doğrayın ve zeytinyağı ile orta ateşte 5-7 dakika kadar yumuşayana kadar pişirin.2. Ayrı bir kapta yumurtaları, sütü, tuzu, karabiberi, pulbiberi ve kekiği çırpın.
3. Pişen patatesleri yumurta karışımına ekleyin ve iyice karıştırın.
4. Karışımı önceden ısıtılmış bir tavaya dökün ve orta ateşte pişirin.
5. Omletin üzeri kızarana ve alt tarafı pişene kadar pişirmeye devam edin.
6. Pişen omleti ters çevirerek diğer tarafını da pişirin.
7. Pişen omleti servis tabağına alıp üzerine susam ve çörek otunu serpiştirin. Sıcak olarak servis yapın. Afiyet olsun!