Tarif Hakkında

Bu enfes tavuk kapama tarifiyle akşam yemeklerinizi şenlendirecek lezzetli bir yemek hazırlayabilirsiniz. Aileniz ve misafirleriniz bu eşsiz tadı çok sevecek. Hazırlaması oldukça pratik olan bu tarif, malzemeleri kolayca bulunabilen bir yemektir. Hem doyurucu hem de oldukça lezzetli olan tavuk kapama, sofralarınızın vazgeçilmezi olacak. Özellikle hafta içi akşam yemekleri için ideal bir seçenektir. Pratikliği ve lezzetiyle sizi büyüleyecek bu tarifi mutlaka deneyin. Afiyet olsun!

Malzemeler

* 4-5 parça tavuk budu
* 2 su bardağı pirinç (orta taneli)
* 4 su bardağı sıcak tavuk suyu
* 1 çay kaşığı karabiber
* 1 çay kaşığı tuz
* 1 yemek kaşığı tereyağı
* 2 yemek kaşığı sıvı yağ

Tavuk Kapama Hazırlanışı

Öncelikle tavuk budu parçalarını yıkayıp, suyunu süzdürüyoruz. Derin bir tencereye tereyağı ve sıvı yağı ekleyip eritiyoruz. Tavuk budu parçalarını tencereye ekleyip her iki tarafını da güzelce kızartıyoruz. Kızartılan tavukları tencereden alıp bir kenara koyuyoruz. Aynı tencereye pirinci ekleyip 2 dakika kadar kavuruyoruz. Ardından üzerine sıcak tavuk suyunu, tuz ve karabiberi ekliyoruz. Kaynamaya başlayınca, kızarttığımız tavuk parçalarını tencereye geri koyuyoruz. Kapağını kapatarak kısık ateşte, pirinçler suyunu çekene kadar pişiriyoruz. Piştikten sonra 10 dakika kadar dinlendirip servis ediyoruz. Yanına yoğurt veya salata ile servis edebilirsiniz.

Püf Noktaları

Daha lezzetli bir tavuk kapama için, tavukları kızartırken baharatlar ekleyebilirsiniz. İsterseniz, pirince biraz ince kıyılmış soğan da ekleyebilirsiniz. Tavuk suyunu sıcak kullanmak, pirincin daha iyi pişmesini sağlar. Piştikten sonra 10 dakika kadar dinlendirmek, yemeğin daha lezzetli olmasını sağlar. Deneyerek kendi damak zevkinize göre baharatları ayarlayabilirsiniz.