Tarif Hakkında

Bu enfes tavuk şiş tarifi, pratik hazırlanışı ve eşsiz lezzetiyle sofralarınızın yıldızı olacak. Az malzemeyle çok lezzetli bir yemek yapmak isteyenler için ideal. Aileniz ve misafirleriniz bu tarifi çok sevecek. Hazırlaması oldukça kolay ve hızlı olduğu için zamanınız kısıtlıysa bile gönül rahatlığıyla deneyebilirsiniz. Özellikle yaz akşamlarında, mangal keyfi için de mükemmel bir seçenek. Sıcak servis edildiğinde daha lezzetli oluyor. Deneyip yorumlarınızı bekliyoruz!

Malzemeler

* 2 adet tavuk bonfile
* 100 mililitre maden suyu
* 1 adet yumurta
* 1-2 diş sarımsak
* 1 çay kaşığı tuz
* 1/2 çay kaşığı karabiber
* 1/2 çay kaşığı kırmızı toz biber
* 1/2 çay kaşığı köri
* 1 su bardağı galeta unu
* 1/2 çay kaşığı kekik
* 1 çay bardağı sıvı yağ

Hazırlanışı

Öncelikle tavuk bonfileleri küçük küpler halinde doğrayın. Ardından derin bir kapta doğranmış tavuk, maden suyu, yumurta, sarımsak, tuz, karabiber, kırmızı toz biber, köri ve kekiği iyice karıştırın. Karışımı en az 30 dakika buzdolabında dinlendirin. Bu süreç, tavuk parçalarının baharatlarla daha iyi harmanlanmasını sağlar ve daha lezzetli olmasını garanti eder. Dinlendirme işleminden sonra tavuk karışımını galeta ununa bulayıp, sıvı yağda kızartın veya şişlere dizip ızgarada pişirin. Kızartma işlemi için orta ateşte, her tarafı kızarana kadar pişirin. Izgara için ise, şişleri orta ateşte sürekli çevirerek pişirin. Pişen tavuk şişleri sıcak olarak servis edebilirsiniz. Yanına pilav veya patates kızartması gibi garnitürler tercih edebilirsiniz.

Servis Önerileri

Pişen tavuk şişlerinizi sıcak olarak servis edebilirsiniz. Yanında pilav, bulgur pilavı, patates kızartması veya salata tercih edebilirsiniz. Afiyet olsun!